Alergii si boli transmise de tantari


Alergii si boli transmise de tantari

Tantarii sunt purtatori de malarie, encefalita si febra galbena.
Muscatura lor poate cauza reacţii alergice persoanelor sensibile.

În majoritatea cazurilor, un Å£ânÅ£ar produce un cucui roÅŸu, care provoaca mancarimi si poate sângera dacă este zgâriat.
Cei ce manifesta reacÅ£ii usoare la muscatura de tantar pot lua antihistaminice pentru a reduce mâncărimea ÅŸi umflăturile.
Sa se consulte un medic înainte de a lua orice medicamente noi.

În timp, unele persoane dezvolta imunitate la saliva de Å£ânÅ£ar ÅŸi nu experimenteaza simptomele muscaturii de tantar.
Oamenii care petrec o mare parte a timpului în aer liber sau deja sunt compromisi sau sistemele imunitare sunt slabite sunt deosebit de sensibili la alergiile de Å£ânÅ£ar.
Simptome mai severe includ erupÅ£ii de vezicule, vânătăi ÅŸi umflături excesive.
În cazuri rare, o victimă poate manifesta anafilaxie, urticarie sau un atac de astm.
În cazul unei reacÅ£ii alergice severe la o muscatura de tantar, un profesionist medical trebuie să fie contactat imediat.

Când petrec timp afara, persoanele suspecte de alergii de Å£ânÅ£ar ar trebui să-si acopere pielea de haine kaki sau bej, deoarece tantarii nu sunt atrasi de aceste culori.
Deoarece tantarii pot fi atrasi de anumite mirosuri prezente în săpun, ÅŸampon ÅŸi loÅ£iuni, acestea ar trebui să fie utilizate cu moderaÅ£ie ÅŸi incercate soiuri mai puÅ£in atractive. Tantarii sunt cei mai activi de la apus până în zori.
Dacă este posibil, evitaţi sa stati afara in acest interval.
Utilizarea lotiunilor împotriva insectelor poate fi eficace în evitarea muÅŸcături.

De ce ar trebui sa fim preocupati de tantari?
Tantarii sunt unele dintre cele mai periculoase daunatoare.
După cum s-a menționat, unele specii transmit virusul West Nile si alte virusuri care provoaca encefalita sau inflamarea creierului si alte boli, care rezultă din epidemii sezoniere din timpul verii și toamnei.
Potrivit specialiștilor, simptomele bolii West Nile pot include febra mare, durerile de cap, rigiditate in gat, slăbiciune musculară, dezorientare și paralizie.
Tantarii reprezintă, de asemenea, un pericol pe plan internaÈ›ional în cazul în care acestia pot transporta È™i transmite agenÈ›i infecÈ›ioÈ™i care provoacă malaria, filariasis limfatic, febra galbena si febra Dengue.

Nu chema orice exterminator, apeleaza un expert!
Obtineti o estimare gratuita - 021.9662


DERATIZARE      DEZINSECTIE      DEZINFECTIE