Compania DDD® Servicii Deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie Bucuresti

Rozatoare

Biologia si obiceiurile rozatoarelor le pot face pe acestea greu de controlat si prezinta o amenintare grava a casei dumneavoastra.
Daca sunteti in cautare de servicii de control antirozatoare, iata ceea ce trebuie sa stiti despre acesti daunatori.

Identificarea Rozatoarelor
Exista multe specii de rozatoare localizate în întreaga lume. Rozatoarele sunt comune si formidabile animale de companie in locuintele umane. Ele pot prospera în zona urbana sau rurala si sunt cunoscute ca pot provoca daune considerabile cladirilor. Rozatoarele sunt de asemenea, transmitatoare de boli.

Controlul infestarii cu soareci este important pentru a proteja sanatatea umana si integritatea structurilor infestate. Cu toate acestea, înainte de întreprinderea oricarei metode de control sau de exterminare, identificarea corecta a speciei de rozatoare este necesara.
Unele sunt mai rezistente decât altele. Unele specii, cum ar fi soarecii cerb, sunt cunoscuti a fi purtatori de virusuri mortale si pot necesita masuri specifice de siguranta. Este important sa contactati un expert in servicii de control antirozatoare pentru a facilita identificarea corecta si crea solutii personalizate pentru problemele de control ale daunatorilor.
Majoritatea rozatoarele sunt identificabile prin comportament, caracteristici specifice corpului si coloratie.
Unele rozatoare au cozile mult mai scurte decat lungimea corpului, în timp ce altele au cozi care depasesc aceasta lungime. Sobolanii au tendinta de a avea cozi si urechi fara par si sunt mai mari în dimensiune decât majoritatea soarecilor. Unele rozatoare sunt unicolore, în timp cealtele sunt bicolore sau au un colorit gradat pe spate, picioare sau pe burta.

Tipuri de rozatoare
Sunt mai multe tipuri diferite de rozatoare care au fost identificate.
Diferitele tipuri pot fi distinse prin diferentele lor cu privire la aspectul fizic, precum si prin genetica.
Tipurile de multe ori sunt grupate împreuna cu grupuri similare.
Veveritele, marmotele, cainii de preerie si popandaii apartin unui grup de rozatoare.
Un alt grup include soareci comuni de casa, sobolanii, gerbilii, hamsterii si soarecii de camp.
Un alt grup bine cunoscut contine aricii, capibara, porcii de guineea si chinchilla.

Familia rozatoarelor
Ordinul Rodentia este format din peste 2.000 de specii, care sunt împartite în multe familii.
Capromyidae, Castoridae, Cricetidae, Erethizontidae, Muridae, Sciuridae si Dipodidae sunt unele dintre familiile cele mai comune.
Cele din familia Muridae sunt cei mai mari si contin aproape doua treimi din toate speciile de rozatoare.
Aceasta familie include mai multe subfamilii si include sobolanii de nisip, gerbili, sobolanii cu creasta si sobolani din lumea veche si soareci.
Familia Cricetidae este a doua ca marime, insumand aproximativ 600 de specii, în total. Aceasta familie cuprinde cei mai multi soareci, cum ar fi hamsterii, soarecii si harciogii.
Familia Sciruridae include peste 200 de specii. Cu toate acestea, speciile din aceasta familie sunt cele mai cunoscute rozatoare. Veveritele si marmotele apartin acestei familii, la fel ca veverita zburatoare.

Sobolanii
Instincte: Sobolanii sunt instinctiv precauti la lucrurile noi din mediul lor, incluzand masurile de control cum ar fi capcanele si momelile, ei inmultindu-se în mansarde, vizuini, sub beton si verande, în golurile din pereti si alte locuri greu accesibile.
Boali: sobolanii pot purta si transmite o serie de boli grave. Acestia de asemenea pot introduce paraziti cum ar fi purici si capuse în casa ta.

Soareci
Accesul: Ei invadeaza casa cautand hrana, apa si caldura.
Contaminarea: Fiecare soarece poate contamina mai multa mancare in raport cu ceea ce mananca.
Obiceiurile rozatoarelor: Rozatoarele sunt mamifere cu sange cald, la fel ca oamenii si pot fi gasite peste tot in lume. Ele au dintii din fata supradimensionati pentru roadere acestia fiind adaptati si pentru mestecat.
Rozatoarele mesteca o varietate de produse disponibile si provoca daune mari în interiorul si în apropierea caselor.
Rozatoarele tind sa creasca foarte repede. Unele specii se reproduc pe tot parcursul anului si populatiile sunt mentinute prin reproducerea constanta. Datorita formei acestora, ei sunt capabili de a se strecura prin spatii care par a fi mult prea mici pentru ei. Toate aceste gauri ar trebui sa fie astupate pentru a preveni intrarea si reintrarea rozatoarelor. Un specialist antirozatoare ar trebui contactat pentru asistenta.
sobolanii si soarecii sunt extrem de distructivi în cadrul comunitatilor agricole.
O serie de specii se hranesc cu seminte si boabe. Fecalele si urina de la unele rozatoare pot contamina suprafetele cu care au venit în contact.

Excrementele rozatoarelor
Excrementele rozatoarelor nu ar trebui sa fie manipulate decât daca este absolut necesar si numai cu masuri de protectie adecvate. În special dupa ce s-au uscat, fecalele pot fi rezervoare pentru o varietate de boli si virusi periculosi. Aceste excremente uscate se sparg la contact si elibereaza particule in aer care pot intra in pasajele nazale, cauzand infectii.
Nu manipulati excremente în casa dumneavoastra fara a lua mai întâi masurile de prevenire.
Evitati sa maturati sau sa aspirati locatia, deoarece acest lucru poate duce la eliberarea si dispersarea de particule virale. Se recomanda sterilizarea zonelor afectate cu spray dezinfectant.
Excrementele, saliva si urina anumitor specii de rozatoare sunt cunoscute ca au capacitatea de a transmite sindromul pulmonar Hantavirus (HPS). Perturbarea excrementelor elibereaza virusul, acesta raspandindu-se in aer într-un proces cunoscut sub numele de aerosoliza.
Soarecii cerb sunt cei mai cunoscutipurtatori de HPS. Desi transmiterea este rara, HPS poate dovedi fatal daca este lasat netratat. Deratizarea este considerata în continuare prevenirea cea mai eficienta a HPS.
Contactati un profesionist in combaterea daunatorilor la primul semn de infestare cu rozatoare.
Rozatoarele sunt nu numai un pericol pentru sanatatea umana, dar pot compromite integritatea unei structuri infestate prin roadere continua.
Mai mult, rozatoarele cresc continuu si populatia creste rapid. Cele mai eficiente metode de exterminare a rozatoarelor sunt cele administrate de catre profesionisti instruiti.

Vizuinele rozatoarelor
Unele rozatoare sunt cunoscute pentru eficienta sapaturilor in pamant pentru a-si construi cuiburi.
Unele construiesc tuneluri elaborate, prin care calatoresc, în timp ce altele traiesc în gauri simple, sapate în pamânt. Printre rozatoarele sapatoare sunt sobolanii, popandaii, veveritele si soarecele de camp.
Un numar de specii de soareci, de asemenea, isi fac vizuini si în aer liber. Vizuinile acestor rozatoare pot provoca daune considerabile pentru fanare si gradini, precum si pentru operatiunile agricole comerciale.
Popandaii folosesc labele din fata si incisivii lor pentru a sapa în pamânt. Ierbivori în natura, ei sunt de asemenea înclinati sa dezradacineze si sa se hraneasca cu plante. Cu toate acestea, popandaii sunt rozatoare care rareori traiesc în imediata apropiere unul fata de altul. Din acest motiv, ei sunt considerati mai putin distructivi decât alte rozatoare sapatoare.
Voles seamana cu soarecii ca aspect si sunt denumiti uneori soareci de câmp.
Deoarece soarecii de camp sunt ierbivori si prefera sa se hraneasca cu seminte, tuberculi si vegetatie verde, prezenta lor poate deveni distructiva pentru comunitatea agricola.
Soarecii de camp se hranesc de asemenea si cu scoarta si sunt cunoscuti ca ucigasi de puieti.
Spre deosebire de cele mai multe rozatoare, soarecii sunt activi zi si noapte.
Acestia se reproduc repede, ceea ce poate duce la infestari.

Infestarea cu rozatoare
Infestarea cu rozatoare in jurul unei case sau in casa se poate dovedi extrem de distructiva.
Specii diferite sunt cunoscute pentru diferite comportamente de cuibarire si hranire, dar infestarile provoaca daune gradinilor si curtilor, precum si domiciliilor si lucrurilor din aceasta.
Momelile pot fi utilizate pentru a atrage sobolanii în capcane. Cu toate acestea, sobolanii sunt extrem de circumspecti in cazul in care ceva nou intervine in drumul lor stabilit de cautare a hranei. Lipiciul si capcanele clasice sunt disponibile pentru cumparare, dar ele sunt eficiente doar atunci când sunt plasate în mod corespunzator, ceea ce implica o întelegere a biologiei rozatoarelor si obiceiurile acestora.
Desi momelile sunt disponibile în comert, ele sunt daunatoare pentru oameni si animale de companie, în cazul în care nu sunt folosite corect. Rozatoarele se inmultesc rapid iar infestarile pot fi extrem de dificil de exterminat.

Controlul rozatoarelor
Infestarea cu rozatoare poate provoca daune considerabile cladirilor infestate si agriculturii locale.
Rozatoarele sunt cunoscute, de asemenea, ca purtatori de boli si se pot dovedi un pericol pentru sanatatea oamenilor. Populatia rozatoarelor creste rapid si în mod constant.
Un control antirozatoare este recomandat pentru a preveni o infestare.
Pentru a proteja casa, gradina si sanatatea de infestarile rozatoarelor deja existente, metodele de exterminare profesionale, personalizate, sunt necesare frecvent. Un efort si din partea vecinilor se poate dovedi extrem de eficient în prevenirea infestarii. În apartamente si cartiere, coordonarea masurilor de prevenire poate include eforturi de curatare si modificare a peisajului. Pe un nivel individual, casele pot fi protejate de rozatoare prin identificarea si astuparea a cât mai multe puncte posibile de intrare.

Repelentele Rozatoarelor
Cea mai eficienta metoda antirozatoare este curatenia.
Majoritatea rozatoarelor sunt necrofage si vor consuma orice alimente disponibile gasite.
Dupa localizarea sursei de alimentare, rozatoarea isi va face un cuib în imediata apropiere si populatia va creste foarte repede. Este important sa se stocheze gunoiul în recipiente ermetic închise si sa se arunce în mod regulat.
Efortul coordonat cu cel al vecinilor va va ajuta la prevenirea altor infestari cu rozatoare.
Repelentele pot fi utilizate pentru a descuraja inmultirea. Fie atât natural cat si pe baza chimica, acestea sunt disponibile în comert si variaza în eficacitate. Mirosurile unor plante, cum ar fi eucalipt, pelin si menta, sunt neatragatoare pentru rozatoare. Cu toate acestea, ele, de obicei, au eficienta minima in alungarea rozatoarelor.
Repelentele pe baza de sunete sunt capabile sa emita sunete la ridicarea tonului pentru ca oamenii sa le recunoasca. Aceste sunete sunt considerate a fi deconcertante pentru rozatoare ai sunt destinate pentru a le împiedica sa infesteze zona din jurul lor. Cu toate acestea si aceasta metoda are limitele ei.
În caz de o infestare, contactati serviciul nostrum de control antirozatoare.
Alungarea rozatoarelor din anumite zone de domiciliu, de obicei, se dovedeste a avea un efect minim, iar efectul, daca se manifesta, nu se concentreaza pe intreaga populatie de rozatoare.
Solutii profesionale, personalizate si metodele de exterminare sunt frecvent necesare pe lânga masurile repelente.

Capcane pentru rozatoare
O varietate de capcane pentru rozatoare sunt disponibile în comert. De la capcane pentru a le prinde vii, pana la capcane cu lipire si capcane clasice, aceste instrumente variaza în eficacitate.
Capcanele vii sunt concepute pentru a prinde rozatoare, fara a le provoca daune fizice.
Daca nu sunt golite în timp util, capcanele vii pot provoca rozatoarelor moartea de foame.
Rozatoarele, de asemenea, sunt cunoscute pentru intoarcerea la cuiburile lor dupa eliberare.
Capcanele clasice si cele cu lipici sunt cele mai utilizate capcane. Ele elimina în mod normal rozatoarele individuale, si solicita eliminarea atenta si în timp util.
Capcanele cu lipici sunt d stul de populare, ce lucreaza prin prinderea rozatoarelor pe un material adeziv. Rozatoarele mor de hipotermie, deoarece nu sunt în masura de a-si mentine temperatura corpului ridicata prin miscare. Cu toate acestea, unele rozatoare sunt capabile de a scapa din capcanele cu lipici.
Capcanele clasice ucid rozatoarele prin utilizarea unei gheare sau a unei bare, care se închide rapid pe rozatoare.
Eficacitatea capcanelor de rozatoare, de multe ori, depinde de tehnica de plasare si capturare.
Proprietarii de case sunt sfatuiti sa consulte un profesionist in combaterea daunatorilor pentru a controla activitatea rozatoarelor.

Bombele cu fum antirozatoare
În functie de marca si tipul utilizat, bombele cu fum se pot dovedi metode repelente sau metode de ucidere eficace. Este necesara o grija adecvata in manipularea si administrarea bombelor cu fum.
Dupa cum sugereaza si numele lor, bombele cu fum produc o cantitate mare de fum.
Ele nu sunt aprobate pentru utilizarea în interior. Substantele chimice prezente în acest fum se pot dovedi toxice pentru om si animalele de casa. Ele trebuie sa fie plasate la minim sase centimetri de vizuinile rozatoarelor.
Odata aprinse, vizuina trebuie sa fie închisa.
Cu toate acestea, în ciuda eficacitatii lor, bombele cu fum antirozatoare nu te scapa de rozatoare pe termen lung. Populatia de rozatoare tinde sa se întoarca si sa refaca într-un numar mic de zile.
De asemenea, bombele cu fum trebuie sa fie utilizate in conformitate cu instructiunile de pe eticheta, dar trebuie mentionat ca in unele tari sunt interzise.
Pentru un control este nevoie de serviciile profesionistilor in combaterea daunatorilor.

Controlul rozatoarelor de gospodarie
Metodele de prevenire ar trebui sa fie puse în aplicare mai devreme, în scopul de a mentine o casa fara rozatoare. Rozatoarele se reproduc rapid, si populatiile mici tind sa devina infestari in plina floare într-un timp foarte scurt. Pastrati posibilele surse alimentare departe de rozatoare.
Firimiturile si gunoiul sunt surse de infestare, deoarece sunt produse uscate, cum ar fi diverse seminte si cerealele.
Acestea ar trebui sa fie pastrate în recipiente metalice sigilate sau recipiente de sticla pentru a preveni contaminarea. Fructele si legumele ar trebui sa fie, de asemenea, depozitate în mod corespunzator, iar deseurile rezultate nu ar trebui sa fie lasate pe langa chiuvete sau pe mobila.
Obiectele din carton sunt atractive pentru rozatoare, deoarece acestea au tendinta de a le mesteca si a le utilize in cuiburile lor.
În cazul unei infestari existente, punctul de intrare ar trebui sa fie localizat. Acesta trebuie sa fie sigilat permanent folosind materiale, cum ar fi foi de metal sau alte materiale pe care rozatoarele nu le pot mesteca.
Lâna de otel sau alte elemente de epurare nu sunt recomandate deoarece acestea ruginesc atunci cand sunt expuse la umezeala. Pe masura ce timpul trece, ele se deterioreaza si nu vor mai functiona.

Controlul rozatoarelor de casa
Rozatoarele sunt unele dintre creaturile cele mai adaptabile de pe planeta si poate fi extrem de dificil in a le extermina. Ele sunt daunatori distructivi si sunt purtatori de boli atât în zonele metropolitane cat si cele rurale.
Proprietarii de case pot cauta solutii facute in casa pentru problemele lor cu rozatoarele.
Ei pot încerca o varietate de repelente, cum ar fi naftalina sau chiar uleiuri esentiale. De asemenea, pot încerca sa astupe punctele de intrare ale rozatoarelor cu lâna de otel, aceasta fiind o idee proasta, deoarece aceste produse ruginesc, de obicei, si se destrama atunci când sunt expuse la umezeala.
Aceste metode de casa nu sunt capabile sa faca fata infestarilor cu rozatoare in plina floare.
De asemenea, ele pot crea probleme suplimentare datorita suprafetelor de rugina.
Recomandam ca oricine se confrunta cu o infestare cu rozatoare, sa contacteze si sa stabileasca o consultatie cu un profesionist in combaterea daunatorilor.

Manipularea rozatoarelor
Nu este recomandabil sa va ocupati de rozatoarele salbatice. Acestea sunt echipate cu dinti mari si sunt capabile sa transmita o varietate de bacterii, virusi si boli prin saliva lor, fecale si urina.
Daca gasesti un rozator în casa, cel mai bine este sa contactezi un profesionist in gestionarea daunatorilor pentru identificarea si îndepartarea acestuia.
Prezenta unei rozatoare într-o casa ar putea semnala o infestare. Tineti copiii si animalele departe de rozatoare. Daca va fi încoltita, rozatoarea va musca pentru a se apara.

Nu chema orice exterminator, apeleaza un expert!

Obtineti o estimare gratuita

Identificarea dăunătorilor

Ce dăunători bat la ușa ta?

Factori de risc casnic

Este casa ta o atractie pentru dăunători?

Soluția DDD Bucuresti

Solutia si planul de combatere al dăunătorilor este la fel de buna ca societatea care le implementeaza.