Compania DDD® Servicii Deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie Bucuresti

Infestarea cu rozatoare

Infestarea cu rozatoare in jurul unei case sau in casa se poate dovedi extrem de distructiva.
Specii diferite sunt cunoscute pentru diferite comportamente de cuibarire si hranire, dar infestarile provoaca daune gradinilor si curtilor, precum si domiciliilor si lucrurilor din acestea.
Momelile pot fi utilizate pentru a atrage sobolanii în capcane.
Cu toate acestea, sobolanii sunt extrem de circumspecti in cazul in care ceva nou intervine in drumul lor stabilit de cautare a hranei.
Lipiciul si capcanele clasice sunt disponibile pentru cumparare, dar ele sunt eficiente doar atunci când sunt plasate în mod corespunzator, ceea ce implica o întelegere a biologiei rozatoarelor si obiceiurilor acestora.
Desi momelile sunt disponibile în comert, ele sunt daunatoare pentru oameni si animale de companie, în cazul în care nu sunt folosite corect. Rozatoarele se inmultesc rapid iar infestarile pot fi extrem de dificil de exterminat.
Se recomanda ca oricine se confrunta cu o infestare cu rozatoare sa contacteze un specialist in combatarea daunatorilor pentru o inspectie, consultare si solutii personalizate.

Excrementele rozatoarelor nu ar trebui sa fie manipulate decât daca este absolut necesar si numai cu masuri de protectie adecvate.
În special dupa ce s-au uscat, fecalele pot fi rezervoare pentru o varietate de boli si virusi periculosi.
Aceste excremente uscate se sparg la contact si elibereaza particule in aer care pot intra in pasajele nazale, cauzand infectii.
Nu manipulati excremente în casa dumneavoastra fara a lua mai întâi masurile de prevenire.
Evitati sa maturati sau sa aspirati locatia, deoarece acest lucru poate duce la eliberarea si dispersarea de particule virale. Se recomanda sterilizarea zonelor afectate cu spray dezinfectant.
Excrementele, saliva si urina anumitor specii de rozatoare sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a transmite sindromul pulmonar Hantavirus (HPS).
Perturbarea excrementelor elibereaza virusul, acesta raspandindu-se in aer într-un proces cunoscut sub numele de aerosoliza.
Soarecii cerb sunt cei mai cunoscuti purtatori de HPS. Desi transmiterea este rara, HPS se poate dovedi fatal daca este lasat netratat. Deratizarea este considerata în continuare prevenirea cea mai eficienta a HPS.
Contactati un profesionist in combaterea daunatorilor la primul semn de infestare cu rozatoare.
Rozatoarele sunt nu numai un pericol pentru sanatatea umana, dar pot compromite integritatea unei structuri infestate prin roadere continua.
Mai mult, rozatoarele cresc continuu si populatia creste rapid. Cele mai eficiente metode de exterminare a rozatoarelor sunt cele administrate de catre profesionisti instruiti.

Deratizarea efectiva începe cu prevenirea. Toate punctele de intrare posibile, cum ar fi sistemul de canalizare sau gurile de aer, ar trebui sa fie sigilate împotriva rozatoarelor.
Sobolanii pot intra printr-o gaura la fel de mica precum un sfert o moneda de 10 bani, astfel încât chiar si gaurile foarte mici ar trebui sa fie sigilate. Sobolanii intra adesea catarandu-se in copaci si pe case sau guri de aerisire rupte.
Pentru a reduce o populatie de sobolani existenta, este necesar sa se identifice si sa se elimine sursa lor de hranire, apa si cuiburile.
Toate produsele alimentare umane trebuie pastrate corespunzator. Orice tip de apa sau scurgeri de umiditate trebuie sa fie reparate. Cosurile de gunoi trebuie sa fie eliminate în mod corespunzator, iar conditiile sanitare ar trebui sa fie respectate. Gramezile de lemne si alte adaposturi ale rozatoarelor, cum ar fi zone buruienoase ar trebui sa fie eliminate.
Diferite capcane pentru sobolani si posibile rodenticide sunt disponibile în comert.
Cu toate acestea, pentru ca sobolanii au tendinta de a evita obiectele necunoscute, este adesea necesar sa se apeleze la serviciile unui profesionist in combaterea daunatorilor.

Nu chema orice exterminator, apeleaza un expert!

Obtineti o estimare gratuita

Identificarea dăunătorilor

Ce dăunători bat la ușa ta?

Factori de risc casnic

Este casa ta o atractie pentru dăunători?

Soluția DDD Bucuresti

Solutia si planul de combatere al dăunătorilor este la fel de buna ca societatea care le implementeaza.

Identificarea dăunătorilor

Ce dăunători bat la ușa ta?

Factori de risc casnic

Este casa ta o atractie pentru dăunători?

Soluția DDD Bucuresti

Solutia si planul de combatere al dăunătorilor este la fel de buna ca societatea care le implementeaza.