Compania DDD® Servicii Deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie Bucuresti

Combaterea mustelor | Dezinsectie muste

Combaterea mustelor | Cum scapam de muste | Elimina mustele

Denumire stiintifica: musca domestica

Musca este una dintre cele mai raspandite insecte la nivel mondial, reprezentand aproximativ 90% din numarul total de insecte care se afla in locuinte sau in apropierea acestora.

Femelele depun in medie 9000 de oua in timpul vietii. La stadiul de adult, mustele masoara intre 5 si 8 mm lungime si traiesc intre doua si patru saptamani.

In general, mustele se dezvolta la temperaturi ridicate si in conditii de igiena precara.

Mustele pot transmite peste 100 de boli printre care amintim tuberculoza, hepatita A, salmonela, lepra, holera, conjunctivita, meningita, poliomielita, febra tifoida, encefalita, dizenteria sau diferiti viermi paraziti.

Pentru a preveni aparitia mustelor recomandam sa pastrati curatenia , sa aruncati resturile menajere regulat, sa curatati imediat fecalele animalelor de companie.

Durata medie de viata pentru o musca domestica aflat în salbaticie este de mai putin de o luna. 
Mustele domestice trec prin stadiul de ou, stadiile larvare si pupa în aproximativ 10 zile, dupa care zboara ca un adult. 
Mustele domestice înceteaza sa mai creasca dupa ce au iesit din pupa lor.
Mustele domestice sunt acoperite cu fire de par mici, care servesc ca organe gustative. 
Ochii lor au o alcatuire extrem de complexa: mii de lentile individuale care le permit un domeniu larg de vizibilitate.
Mustele domestice sunt agenti principali de transport ai bolii.  
Mustele domestice colecteaza acesti agenti patogeni pe picioarele lor si pe gura atunci când se hranesc cu fecale, gunoi si alte materiale în descompunere.

Musca de casa (Musca domestica) mai este denumita în mod obisnuit si musca de gunoi
Aceste muste au câstigat aceasta clasificare datorita locurilor în care îsi depun ouale, pe anumite organe sau materii organice aflate în decompunere si cadavre. În timp ce mustele de gunoi joaca un rol esential în descompunerea materiei moarte, obiceiurile lor de hranire le face extrem de insalubre, mai ales daca acestea sunt prezente în numar mare.
Mustele de gunoi îsi încep ciclul de viata alcatuit din patru faze atunci când o musca femela în proces de fertilizare îsi gaseste un loc potrivit pentru a-si depune ouale. 
Dupa cum sugereaza si numele lor, populatiile de muste de gunoi descompun materiile organice în dezvoltare. În case, ele îsi pot depune ouale în cutii de gunoi, alimente neglijate sau corpul unui animal mic, mort cum ar fi un soarece sau o pasare.
Ouale devin larve fara picioare cunoscute sub numele de viermi. 

Larvele se hranesc cu materie organica în descompunere, stocând suficienta hrana pentru a le ajunge pentru stadiul viitor de pupa. Larvele îsi parasesc locurile de reproducere pentru a gasi locuri uscate, întunecate, în care sa dezvolte capsule mici, maro, numite puparia.  Acest stadiu dureaza mai multe zile, în functie de specie si conditiile de mediu, timp în care larvelor le cresc picioare, aripi si ochi compusi. Musca apoi apare ca un adult si este gata sa se hraneasca si sa se reproduca în decurs de câteva ore sau zile.

Cum scapam de muste! Tarife pentru combaterea mustelor

Tratamentul pentru combaterea mustelor se executa prin procedee specifice de pulverizare si pensulare, substantele se vor aplica pe pereti in locurile in care vor decide specialistii DDD.

Substantele folosite fac parte din grupele III si IV de toxicitate si NU sunt daunatoare vietatilor cu sange cald (omului si animalelor de companie) dupa uscare!

 

Substantele utilizate sunt profesionale si NU pot fi comercializate catre persoane neautorizate.

Nu chema orice exterminator, apeleaza un expert!

Obtineti o estimare gratuita

Identificarea dăunătorilor

Ce dăunători bat la ușa ta?

Factori de risc casnic

Este casa ta o atractie pentru dăunători?

Soluția DDD Bucuresti

Solutia si planul de combatere al dăunătorilor este la fel de buna ca societatea care le implementeaza.