Compania DDD® Servicii Deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie Bucuresti

Musca de Fructe

Informatii, identificare si control

Denumirea în limba latina – Familia Drosophilidae

Aspect – Adultii au 3-4 mm lungime, pot avea ochii rosii, desi unele au ochii închisi si un torace de culoarea bronzului. Abdomenul este negru pe partea de sus si gri în partea de jos.
Mustele de fructe pot fi de culoare maro sau bronz.

Comportament, Alimentatie & Obiceiuri – Populatiile tind sa se dezvolte în timpul verii, devenind foarte abundente în timpul recoltarii.
În interior, mustele de fructe sunt adesea active în orice moment al anului.
Mustele de fructe se hranesc cu fructe coapte, legume si produse în proces de fermentare.

Reproducerea – Larvele mustelor de fructe se dezvolta în zonele umede unde sunt prezente materiale organice si apa statuta. Întregul ciclu de viata dureaza 25 zile sau mai mult în functie de conditiile de mediu si disponibilitatea alimentelor.

Semne ale unei infestari cu muste de fructe – Cele doua mari semne vizibile de activitate a mustelor de fructe sunt adultii si pupa.
Mustele adulte de multe ori sunt vazute zburând în bucatarii sau cosuri de gunoi, în apropierea fructelor sau a legumelor aflate în descompunere.
De asemenea, ele sunt atrase de lichior si sticle cu lichior/bere. Larvele mustelor de fructe se târasc în afara materialului de reproducere pentru a fi pupa într-un loc uscat din apropiere.
Ele sunt uneori confundate cu gândacii de bucatarie sau excremente, dar pot fi diferentiate cu usurinta printr-o pereche de coarne la un capat al pupei.

Mai multe informatii – Este cunoscuta existenta mai multor specii de muste de fructe pe tot globul.
Ca si alte specii de muste, mustele de fructe experimenteaza un ciclu de viata în patru etape: la început stadiul de ou, urmând apoi stadiile larvare si pupa, înainte de dezvoltarea ca adulti.
Primele stadii de viata dureaza aproximativ câteva zile si dezvoltarea lor se poate finaliza în mai putin de o saptamâna, în conditii ideale de temperatura.
Mustele de fructe adulte pot trai pâna la 30 de zile.
Mustele de fructe obisnuite (Drosophila melanogaster) sunt cunoscute pentru abilitatea de a se reproduce rapid. Musca de fructe este un model util în cercetarea stiintifica.
Ciclul de viata rapid permite cercetatorilor sa studieze efectele unui experiment pe un numar de mai multe generatii. Mutatiile sunt, de asemenea, comune si usor de urmat în aceasta specie. Mustele de fructe au doar 4 perechi de cromozomi: 3 perechi autozomale si o pereche care determina sexul.
Întregul genom compact al mustelor de fructe comune a fost ordonat în 1998.

Combaterea mustelor de fructe – Este extrem de dificil sa scapam de mustele de fructe din casa.
Mustele de fructe sunt atrase de materiile organice de zahar.
Dupa cum sugereaza si numele, ele infesteaza de obicei fructele. Cu toate acestea, mustele de fructe sunt, de asemenea, capabile de a se reproduce pe carnea aflata în descompunere, cosuri de gunoi si scurgeri mari de suc sau alcool.
Orice fruct adus în casa trebuie sa fie depozitat în frigider, daca este cazul.
Stergeti regulat contoarele, goliti scurgerile si curatati cutiile de gunoi pentru a preveni infestarea cu muste de fructe.
Primul pas în combaterea infestarii cu muste de fructe este distrugerea zonelor de alimentatie si reproducere. Fructele de muste depun de multe ori ouale în fructe putrede si alte materiale moi, dulci, organice.
Daca identificati o infestare cu muste de fructe în bucatarie, aruncati toate fructele foarte coapte sau deteriorate. Orice fruct sau leguma achizitionat ulterior ar trebui sa fie pastrat în frigider pâna când infestarea este eliminata.
Daca nu exista nici fructe sau legume în bucatarie, verificati gunoiul si containerele de reciclare.
Mustele de fructe pot utiliza, de asemenea, canalizarile murdare ca locuri de reproducere.
Tevile de canalizari externe reprezinta posibile surse de atractie a mustelor de fructe în curtea dumneavoastra, asa cum sunt si fructele coapte si cazute de sub copaci.
Dupa izolarea terenului propice al mustelor, pot fi utilizate metode de control.
Desi eradicarea poate necesita mai multe tratamente, lipsa alimentelor va determina în cele din urma si moartea mustelor.

Alte modalitati de a scapa de mustele de fructe din casa – Digestoarele bacteriene pot fi utilizate pentru a turna în canalizarile infestate.
Clorul poate fi uneori eficient, desi rareori ramâne în scurgere timp suficient pentru a elimina noroiul acumulat care atrage mustele de fructe.
Desi nu sunt eficiente în eliminarea infestarilor, capcanele pentru mustele de fructe pot oferi un ajutor temporar prin omorârea adultilor.

 

Nu chema orice exterminator, apeleaza un expert!

Obtineti o estimare gratuita

Identificarea dăunătorilor

Ce dăunători bat la ușa ta?

Factori de risc casnic

Este casa ta o atractie pentru dăunători?

Soluția DDD Bucuresti

Solutia si planul de combatere al dăunătorilor este la fel de buna ca societatea care le implementeaza.

Identificarea dăunătorilor

Ce dăunători bat la ușa ta?

Factori de risc casnic

Este casa ta o atractie pentru dăunători?

Soluția DDD Bucuresti

Solutia si planul de combatere al dăunătorilor este la fel de buna ca societatea care le implementeaza.