Mustele de Canalizare


Mustele de Canalizare

Informatii, identificare si control

Denumirea în limba latina - Familia Psychodidae

Aspect - Mustele de canalizare masoara aproximativ 1.5-5 mm lungime, cu un corp de culoare gri deschis sau bronz si aripi de o culoare deschisa.
Corpul si aripile sunt acoperite cu peri lungi, oferind mustei un aspect pufos.
Atunci când se afla în repaus, musca de scurgere îsi întinde aripile asupra organismului în forma unui acoperis.

Comportament, Alimentatie & Obiceiuri - în case, adultii se gasesc pe peretii din baie, bucatarie sau subsol. Mai active pe timp de noapte, mustele de evacuare nu musca si, surprinzator, nu transmit boli umane.
Mustele de canalizare se hranesc cu materie organica din canalizare.

Reproducerea - Ouale sunt depuse în mase neregulate aproape oriunde se gaseste material organic aflat în descompunere. În conditii favorabile, mustele se pot înmulti cu o generatie la mai putin de o saptamana.
De obicei dureaza 2-3 saptamâni.

Semne ale unei infestari cu muste de canalizare - la fel ca cele mai multe muste, semnul cel mai vizibil este prezenta adultilor.
Sunt de obicei vazute odihnindu-se pe pereti în baie sau în apropierea materialelor de reproducere.
Larvele, de asemenea, pot fi observate când se zbat în materialul de reproducere.

Mai multe informatii - Mustele comune de canalizare (Psychodidae) au devenit o parte integranta a multor ecosisteme pe baza de apa.
Cu toate acestea, ele creeaza probleme pentru proprietarii de case în cazul în care populatia creste excesiv. Mustele de canalizare sunt frecvente în zonele umede, acoperite cu material organic încarcat cu nutrienti. Dupa cum sugereaza si numele lor, ele se gasesc în casa si conducte de canalizare.
Ele pot fi, de asemenea, gasite lânga busteni aflati in stare de descompunere si gramezile de compost.
Ouale lor devin larve albe, aproape translucide.
Aceste larve supravietuiesc la temperaturi dramatice si un nivel scazut de oxigen.
Acestea sunt uneori gasite în curs de dezvoltare sub straturi de material organic biodegradabil.
În numar mic, larvele lor sunt considerate benefice, deoarece acestea descompun materialele care cauzeaza saboti de scurgere. Larvele au maxilare extrem de puternice si sunt capabile de a taia prin straturi de noroi dens si de a construi.
Dupa ce larvele împupeaza, apar ca adulti maturi cu 6 picioare, o pereche de aripi si antene.
Adultii, de obicei, traiesc aproximativ 2 saptamâni, dar imediat apar alti adulti care sa îi înlocuiasca.
Mustele de canalizare adulte sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de molii din cauza aspectului lor: sunt mici, au corpul acoperit cu puf, aripi mari, ovale si antene proeminente.

Exista mai mult de o specie de muste, inclusiv muste de casa, muste phorid si chiar muste care musca, care pot fi asociate cu cele din canalizari. Un alt posibil candidat ar fi mustele din canalele de scurgere sau muste molii, care pot fi gasite în mai multe canale de scurgere, conducte de baie si alte zone sanitare umede în care este colectat materialul organic.
Mustele de canalizare sunt muste mici, care seamana cu moliile. În numar mic, ele pot fi de ajutor în a descompune materiale care blocheaza conductele de scurgere.

Cu toate acestea, infestarile cu muste de canalizare cresc rapid, iar cele grave pot crea riscuri pentru sanatate.
Uneori numite si muste molii, mustele de canalizare au corpuri mici, peri pe tot corpul si pe aripi.
Mustele de canalizare adult pot trai pâna la o luna.

Reproducerea - Ele au un ciclu de reproducere rapid si infestarile lor sunt destul de comune.
Dupa ce o molie de sex feminin sau o musca de canalizare îsi depune ousle într-un mediu umed, bogat în nutrienti, larve mici apar sub forma de viermi palizi. Larvele mustelor de canalizare sunt surprinzator de rezistente si sunt cunoscute pentru rezistenta la schimbari dramatice de temperatura.
Aceste larve sunt, de asemenea, capabile de a supravietui în medii foarte sarace în oxigen.
Mustele de canalizare zboara si împupeaza lânga locurile in care au cuibarit, de unde apar ca adulti pe deplin dezvoltate. Aripile se dezvolta în procesul de fecundare.


Daca încercati sa combateti o infestare a mustelor de canalizare, începeti prin eliminarea cuiburilor lor de reproducere. Curatati posibilele canale de scurgere cu un detergent comercial si curatati conducta de scurgere cu o perie lunga.
Dupa ce au fost eliminate cuiburile de reproducere, ciclul de reproducere este întrerupt.

Combaterea mustelor de canalizare - Cel mai bun control pentru aceste muste este eliminarea locurilor de reproducere, care sunt de fapt materialul organic colectat în tevile de scurgere.
În cazul în care sunt prezente în casa aceste muste în mod sigur exista o scurgere lenta sau înfundata.
Gasiti scurgerea si curatati-o fizic. Niciun detergent lichid din lume nu va rezolva problema, daca nu eliminati fizic materialul ce cauzeaza blocajul.
Odata ce materialul este îndepartat (împreuna cu larvele) problema este rezolvata, cu exceptia mustelor adult. Ele vor trai aproximativ 20 de zile, dar din moment ce ele nu vor mai avea avea loc pentru depunerea oualor, problema va disparea o data cu moartea lor.
Programati o inspectie  de combatere a daunatorilor.

Nu chema orice exterminator, apeleaza un expert!
Obtineti o estimare gratuita - 021.9662


DERATIZARE      DEZINSECTIE      DEZINFECTIE