Compania DDD- Certificare CEPA

Ce inseamna certificarea CEPA® - scurt istoric al celui mai performant si orientat spre social standard in servicii DDD

"Ne dorim ca standardul CEN EN 16636 sa devina simbolul adevaratului profesionalism, iar clientii trebuie sa caute aceasta sigla- Certificat CEPA®- de fiecare data cand aleg o companie in domeniul combaterii daunatorilor."

Henry Mott, Chairman CEPA

"Domeniul combaterii daunatorilor se schimba. Nu mai suntem cei care prind sobolani- in prezent, este vorba de modul in care pot fi protejate bunurile si sanatatea publica de la alergii la raspandirea bolilor, si in care pot fi combatute probleme precum rezistenta din ce in ce mai crescuta a daunatorilor la produsele biocide pe care le utilizam. Industria noastra doreste cresterea profesionalismului, iar noul standard, impreuna cu sistemul de certificare, asigura un punct de referinta in acest sens." spunea, in 2015, in cadrul Conferintei de lansare a standardului si sistemului aferent de certificare, dr. Peter Whittall de la Tripod Consulting, expert care a contribuit la dezvoltarea standardului inca din stadiul de idee (inca din anul 2010).

Despre ce este vorba, de fapt?

Traim cele mai interesante momente.

Europa este un lider mondial in domeniul dezvoltarii, fiind cel mai mare furnizor de asistenta oficiala pentru dezvoltare din lume. In iulie 2017 a fost semnat un "nou consens european privind dezvoltarea" acesta reprezentand o noua viziune colectiva si un plan de actiune pentru eradicarea saraciei si realizarea dezvoltarii durabile.

Un punct esential in acest plan este acoperit de dezvoltare urbana si asigurarea unui standard de sanatate publica ridicat care sa faciliteze inflorirea smart-city-urilor (oraselor integrate tehnologic, care raspund automat cerintelor noastre).

In aprilie 2018, in contextul amintit mai sus, am participat la Adunarea Regionala C.E.P.A.

Discutiile in jurul standardelor de calitate a vietii au fost aplicate si serviciilor D.D.D. care incep sa fie vazute ca un insemn al sanatatii publice si nu ca o necesitate "inestetica" si despre care "mai bine nu vorbim".

Scopul standardului

Standardul CEN EN 16636 si Certificare CEPA au aproape 10 ani vechime - daca ne raportam la acestea inca din stadiul de idei. Lansate oficial in 2015, scopul lor este sa asigure ca toti operatorii din domeniul controlului daunatorilor pot avea ca referinta cel mai bun standard din Europa si pot crea avantaje si pentru clientii lor.

Cum a inceput?

Punctul de pornire al standardului CEN EN 16636 a fost certitudinea ca pe multe dintre pietele europene exista operatori care nu sunt pregatiti si care nu sunt la curent cu normele cele mai noi, cu produsele sau daunatorii care ne pot crea probleme mari tuturor.

Standardul CEN EN 16636 si Certificarea CEPA au fost concepute ca un sistem de protectie atat pentru clienti, cat si ca un sistem de motivare pentru companiile DDD. Urmarind existenta siglei "Certficat CEPA" ai confirmarea unui serviciu care are in vedere nu doar calitatea la care sunt livrate produsele ci si felul in care acestea pot imbunatati standardul de viata.