Combaterea acarienilor | Cum scapam de acarieni


Combaterea acarienilor | Cum scapam de acarieni

 

Combaterea acarienilor

Denumire latina: Acari

Acarienii sunt organisme mici, uneori microscopice, cu capul, toracele si abdomenul în general nediferentiate, cu aparatul bucal (o trompa alungita) adaptat pentru ros, întepat sau supt. Majoritatea acarienilor au dimensiuni cuprinse intre 0,08 si 1,0 mm, dar pot exista si exemplare mai mari, de 10-20 mm în lungime.

Acarienii traiesc pe plante, în sol, în apa, pe animale moarte sau vii. Un numar mare de specii sunt daunatoare agriculturii, altele sunt paraziti ai omului si ai animalelor. Numerosi acarieni, precum capusele, sunt transmitatori ai unor maladii grave, ca febra recurenta, encefalita la om, piroplasmozele la animale.

Raspandire

Acarienii gainilor se pot gasi în cotetele gainilor, in adaposturile pentru porumbei si in cuiburile pasarilor. Acarienii pot ajunge si in case si apartamente,  daca sunt in apropiere.

Acarienii din praf se gasesc in tapiteria patului, paturi, saltele, sau alte materiale textile, unde se hranesc piele moarta, de la animale si oameni.

Acarienii de faina se intalnesc in faina, fulgi de ovaz, gris, fructe uscate, fructe oleaginoase si fan.

Preventie

Se curata cotetele regulat, se indeparteaza cuiburile pasarilor din apropierea locuintelor, aveti grija ca, in casa, umiditatea sa nu fie foarte ridicata, se aeriseste zilnic, spalati des asternuturile, depozitati alimentele in locuri uscate.

Metode de combatere si tarife pentru combaterea acarienilor

Recomandam folosirea insecticidelor  în cotete si in locuinte. Operatiunea se repeta la un interval de 18 - 21 de zile. Insecticidele se vor pulveriza cu ajutorul nebulizatorului (ULV) sau cu pompa de joasa presiune.

Pretul unei interventii pentru combaterea acarienilor porneste de la 200 lei/etapa si difera in functie de locatie, suprafata si gradul de infestare.

Nu chema orice exterminator, apeleaza un expert!

Obtine o estimare gratuita - 021.9662