Compania DDD® Servicii Deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie Bucuresti
Combaterea capuselor | Cum scapam de capuse
Denumire stiintifica: Ixodida
Capusele sunt acarieni ectoparaziti ai reptilelor, pasarilor si mamiferelor. Capusele au mod de hranire hematofag (se hranesc cu sange).
Capusele au corpul turtit dorso-ventral si spre deosebire de insecte nu au cap, antene, torace si abdomen. Acestea sunt prezente in natura primavara si vara dar pot aparea si toamna, temperaturile ridicate favorizand aparitia lor.
Capusa este cel mai mic acarian, avand lungimea cuprinsa intre 2 si 30 mm, in functie de specie.
Pentru ca tratamentul impotriva capuselor sa fie eficient, este necesar sa se intervina in 2 etape. In prima etapa se vor extermina capusele vii, urmand ca in cea de-a doua etapa sa se intervina asupra insectelor aparute din larvele depuse pana la prima interventie. Cele doua interventii vor avea loc la un interval de 14-18 zile.
Interventiile se vor executa cu pompa de joasa presiune, cu atomizorul sau cu aparat tip “fogger”, in functie de tipul locatiei si de gradul de infestare. Substantele folosite fac parte din grupele III si IV de toxicitate si NU sunt daunatoare vietatilor cu sange cald (omului si animalelor de companie) dupa uscare!
Substantele utilizate sunt profesionale si nu pot fi comercializate catre persoane neautorizate.
Este bine de stiut ca, la exterior, substantele au efect doar pana la prima ploaie. In absenta umezelii substantele au o eficienta ridicata pe perioada indelungata.
Recomandam sa tundeti iarba sau gazonul inainte de interventie, pentru eficienta maxima. Daca vegetatia este inalta, substantele nu vor ajunge la sol, acolo unde se ascund de obicei capusele.
Foarte important!
Nu toate muscaturile de capuse duc la transmiterea bolilor. Cu toate acestea, bolile pot fi transmise în timp foarte scurt de la momentul muscaturii. Prin urmare, este foarte important sa mergeti la un medic specialist dupa ce constatati ca ati fost muscati de capuse.
Ciclul de viata al capuselor dureaza aproximativ doi ani. Dezvoltarea lor este dependenta de mediul in care traiesc si de posibilitatea de a gasi gazde.În conditii favorabile, acestea pot fi capabile de a se dezvolta în mai putin de un an.
Cele trei etape de dezvoltare sunt urmatoarele: larva, nimfa, adult. In toate cele trei etape de dezvoltare, capusele au nevoie sa se hraneasca cu sange. Capusa femela poate depune pana la 3000 de oua. Dupa ce depune ouale, femela moare. Larvele dezvoltate din oua se hranesc cu sangele gazdei aproximativ 4 zile dupa care parasesc gazda si se transforma in nimfe. Nimfele rezultate vor cauta noi gazde si se vor hrani cu sangele lor pana cand vor trece la stadiul de adult.
Atunci cand capusele se afla la stadiul de nimfa si adult, exista cea mai mare posibilitate de a se transmite boli.
Muscatura de capusa este relativ nedureroasa, de aceea nu realizam ca am fost muscati decat in momentul in care apar efectele muscaturii.
Capusele pot ramâne atasate de gazda mai mult de o saptamâna. Ele se hranesc pâna când se umfla, moment în care cad de pe gazde cu scopul de a evolua (in nimfe sau adulti) sau de a depune oua.
Obtineti o estimare gratuita
Am o firma si vreau sa stiu cat ma costa contractul obligatoriu cu Compania DDD.
Ce dăunători bat la ușa ta?
Este casa ta o atractie pentru dăunători?
Solutia si planul de combatere al dăunătorilor este la fel de buna ca societatea care le implementeaza.