Compania DDD® Servicii Deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie Bucuresti

Combaterea Gandacilor | Dezinsectie gandaci

Informatii, identificare & control

Gândacii apartin regnului Animalia, Ramura Artropode, Clasa Insecte si Ordinul Blattaria.
Unele specii invadeaza locuintele umane si sunt considerate daunatori. 
Altele sunt benefice mediului înconjurator fiind considerate reciclatori importanti ai materialelor organice aflate în descompunere. 
Gândacii daunatori pot fi purtatori de diverse boli din cauza faptului ca de obicei se gasesc în apropierea depozitelor de deseuri sau în bucatarie, în locurile unde este depozitata mâncarea. 
De asemenea, restaurantele se pot confrunta si ele cu infestari ale gândacilor.

Gândacii pot avea o lungime de peste 50 mm, cu specii tropicale care tind a fi mai mari fata de cei din alte climate. Acestia prezinta 6 picioare, 2 antene iar unele specii au aripi, insa nu toti sunt in mod deosebit adepti ai zborului.
Gândacii raspândesc mirosuri neplacute si pot produce si sunete. 
Gândacul fluierator de Madagascar este cel mai cunoscut din acest tip de gândaci vocali cu toate ca mai multe dintre speciile comune pot produce sunete si zgomote mai slabe.
Gândacii pot provoca adevarate ravagii în casa ta.

Iata lucrurile pe care trebuie sa le stiti pentru a câstiga lupta împotriva gândacilor:
• Aparitia: Gândacii pot intra în casa ta prin diferite moduri, din exterior prin crapaturi si fisuri, guri de aerisire, conducte de canalizare si de scurgere. Puteti chiar dumneavostra sa îi aduceti în casa o data cu pungile de cumparaturi, cutii, genti sau chiar pe haine!

  • Mediul ideal: Casa dumneavostra este locul propice ideal pentru anumite specii daunatoare de gândaci. Cu o multime de alimente, caldura, apa si locuri de adapostit, acestia pot supravietui pe tot parcursul anului.
  • Reproducere: Gândacii se reproduc rapid. Pentru fiecare gândac pe care îl vedeti, pot exista mult mai multi care se ascund si se înmultesc în spatele zidurilor casei dumneavostra.
  • Evaziunea: Deoarece gândacii sunt de obicei nocturni, este foarte probabil sa nu-i fi vazut pe toti. Acei câtiva gândaci pe care îi vedeti pe timpul zilei sunt dovada faptului ca au fost fortati sa iasa afara din cauza supraaglomeratiei; acesta este un posibil semn de infestare grava.
  • Alergii / Astm: Ramasitele pieilor vechi ale gândacilor, organismele moarte si excrementele lor pot agrava alergiile mai ales la copii si la persoanele sensibile.
  • Metoda ineficienta de a va ocupa singuri de problema: Gândacii de bucatarie sunt mult mai buni la ascuns decât sunteti dumneavoastra la gasirea lor si ouale lor sunt protejate în mod natural împotriva a multe insecticide vândute în magazine. Fara ajutorul unui echipament special, a materialelor si a experientei, procesul de eliminare a gândacilor poate fi un esec.

Infestare

  1. Semnele unei infestari cu gândaci
    Gândacii sunt insecte nocturne. Acestia prefera sa traiasca si sa se hraneasca în întuneric, asa ca un gândac vazut la lumina zilei reprezinta un posibil semn de infestare. 
    Gândacii au tendinta de a prefera locurile întunecate, umede pentru a se ascunde si a se înmulti si pot fi gasiti în spatele frigiderelor, chiuvetelor, aragazurilor precum si sub tevile din podele, în interiorul motoarelor si al electrocasnicelor de mari dimensiuni. 
    Pentru ca îsi pot aplatiza corpurile pentru a încapea în locuri înguste, gândacii mai pot fi gasiti ascunsi sub musamale, tapet sau în fisurile de pe pereti.
    Fecalele gândacilor sunt vizibile în cazul unei infestari. Gândacii mici produc fecale asemanatoare zatului de cafea sau piperului negru macinat, în timp ce gândacii mai mari elimina excremente de forma cilindrica. Cantitatea de fecale vizibile este deseori un bun indicator pentru depistarea nivelului si al duratei de infestare. 
    Unele specii emit mirosuri neplacute. În cazul unei infestari serioase se simte un miros puternic de mucegai. 
    De asemenea, gândaci morti pot fi gasiti prin întreaga casa.
    Carcase de oua de forma ovala, cunoscute sub numele de oothecae sunt uneori vizibile în spatele mobilei sau în alte locuri ascunse, cum sunt spatiile dintre carti.
  2. Este adevarat ca gândacii musca?
    Gândacii sunt omnivori ce se hranesc cu plante si carne. S-au înregistrat cazuri în care au consumat carne de om, atât de la oameni vii cât si de la cadavre, însa cel mai probabil acestia musca din unghii, gene, picioare si mâini. 
    Muscaturile pot provoca iritatii, leziuni si umflaturi. Unele persoane au suferit infectii minore ale ranilor. 
    Gândacii nu sunt susceptibil sa muste oamenii, poate doar în cazul unor infestari extreme unde numarul gândacilor este foarte mare, în special când produsele alimentare devin limitate. 
    În majoritatea situatiilor gândacii nu musca oamenii atata timp cât exista alte surse de hrana cum ar fi cele din cosurile de gunoi sau alimente expuse. 
    Când numarul gândacilor este lasat necontrolat, populatia lor poate fi mult prea mare pentru sursele normale de alimente. O data ce hrana scade, gândacii vor fi fortati sa devasteze mai mult si sa consume ceea ce nu ar consuma în mod obisnuit. 
    De obicei, se apeleaza la combaterea daunatorilor înainte ca populatiile sa atinga un nivel mare.
    Cele mai grave cazuri în care oamenii au fost muscati de gândaci au avut loc pe vapoare. S-a investigat faptul ca numarul gândacilor de pe sectorul maritim a crescut atât de mult încât au ajuns sa roada pielea si unghiile celor de la bord. Unii marinari au declarat faptul ca au ajuns sa poarte manusi pentru a se proteja. 
    Printre multele specii de gandaci, Periplaneta americana si Periplaneta australasiae sunt cele mai susceptibili de a musca oamenii de la bordul unui vas. 
    Au fost înregistrate si cazuri în care gândacii germani au muscat oameni.
  3. Excrementele gândacilor
    Gândacii lasa fecale sau excremente care sunt usor de identificat. 
    Fecalele gândacilor de marime mica au culoare neagra si seamana cu cafeaua sau piperul negru macinat. Gândacii mari lasa excremente negre sau maron de forma cilindrica cu mici crestaturi.
    Fecalele si saliva gândacului german, american si oriental contin proteine si alergeni problematici care pot declansa crize de astm. 
    De fapt, în orasele cu un numar mare de locuitori, oamenii de stiinta au identificat o legatura între prezenta gândacilor si cazurile de astm. 
    În prezent sunt efectuate multe studii pentru a se determina exactitatea acestei legaturi. 
    Într-un astfel de caz realizat în anul 2005 de Institutul National pentru Stiintele Sanatatii Mediului din Statele Unite si Institutul National de Alergii si Boli Infectioase s-a dovedit ca în rândul copiilor de la oras, alergenii gândacilor agraveaza simptomele mai mult decât orice alti factori declansatori. 
    Cu toate acestea, în ciuda acestor informatii, potrivit unui studiu realizat de Asociatia Nationala pentru Controlul Daunatorilor arata ca doar 10% din numarul proprietarilor de locuinte cred ca prezenta gândacilor reprezinta un pericol pentru sanatatea familiei lor.
    Daca gasiti în casa excremente de gândaci, aspirarea si curatarea zonelor afectate cu apa calda si sapun poate ajuta la diminuarea reactiilor alergice. 
    Luati legatura cu profesionistii nostri în combaterea daunatorilor, pentru a ne ocupa de infestare în cel mai sigur si eficient mod.
  4. Infestarile cu gândaci din casa dumneavostra
    Eliminarea gândacilor din apartament necesita un efort comun atât din partea locatarilor cât si al specialistilor în combaterea daunatorilor. 
    Pentru ca de cele mai multe ori gândacii au abilitatea de a evita tratamentele aplicate de locatarii apartamentului, pentru un control eficient este nevoie de un profesionist.
    Exista masuri care pot fi luate pentru a preveni infestarea cu gândaci. Vasele trebuie spalate si puse deoparte. Mâncarea nu trebuie lasata pe rafturi sau mese. Defectiunile instalatiilor sau potentialele scurgeri trebuie reparate si gunoiul trebuie dus zilnic. 
    Orice semn de infestare cu gândaci trebuie semnalat imediat unui specialist sau administratiei. În caz de infestare, cel mai probabil va fi necesara utilizarea serviciilor unei comapnii profesioniste de combatere a daunatorilor.
    Unele companii de combatere a daunatorilor ofera planuri de exterminare generale, însa Compania DDD vine cu solutii personalizate, adaptate fiecarui client.
    Este necesar ca administratia sa comunice locatarilor în totalitate planurile de combatere a daunatorilor, asigurându-se ca atât înainte cât si dupa tratament sa fie luate masurile de securitate si pregatire corespunzatoare.

Combatere

  1. Fumigene împotriva gândacilor
    Fumigenele sunt o forma de combatere a daunatorilor ce elibereaza o ceata de pesticide în aer. 
    Substantele chimice prezente în fumigene pot ucide daunatorii, dar de obicei acestea nu reusesc sa patrunda în fisurile în care gândacii se ascund. S-a demonstrat rezistenta gandacilor la substantele active prezente în fumigene si este posibil ca acestia sa nu moara în urma expunerii. 
    Aceste produse pot deteriora mobila si tesaturile daca nu sunt administrate corect. De asemenea, prezinta risc de sanatate pentru animalele de companie, copii si om. 
    Mai mult decât atât, în concentratii mari si plasari incorecte în interiorul locuintei, pot fi inflamabile. 
    Pentru controlul eficient al gândacilor contactati un profesionist in combaterea acestora.
  2. Geluri folosite împotriva gândacilor
    Momeala cu gel este disponibila cu o varietate de ingrediente active dintre care multe pot functiona împotriva gândacilor. 
    Gândacii manânca aceasta momeala si sunt ucisi de ingredientul activ.
    Cu toate acestea, gândacii pot fi meticulosi atunci când vine vorba de momeli si au demonstrat aversiune fata de unele dintre ele. Adesea se întâmpla ca gândacii sa nu manânce momeala si astfel sa nu poata fi controlati. Momelile cu gel se usuca în timp si în felul acesta tind sa nu mai atraga gândacii. 
    Date fiind toate aceste provocari, e recomandat sa luati legatura cu un specialist în combaterea daunatorilor înainte de a încerca sa puneti momeli. 
    Profesionistii în combaterea daunatorilor cunosc biologia si comportamentul gândacilor precum si strategiile de momeala. 
    Pe lânga momeli, ei mai au multe alte tehnici pe care le pot implementa pentru a rezolva infestarea.
  3. Cât dureaza procesul de combatere a gândacilor?
    Durata procesului de combatere a unei infestari cu gândaci depinde în mare masura de specia acestora si de gradul de infestare. 
    Multe dintre produsele vândute prin magazine se dovedesc a fi ineficiente împotriva unei infestari cu gândaci. Acesti daunatori sunt extrem de adaptabili si pot fi chiar si rezistenti la anumite metode de exterminare folosite în casa.
    Cele mai rapide si eficiente metode de combatere a daunatorilor sunt cele folosite de profesionisti instruiti în exterminarea daunatorilor. 
    Exista mai multe tehnici si instrumente care pot fi folosite sau recomandate de acesti profesionisti în procesul de combatere. 
    Una dintre strategii este aceea ca profesionistul în combaterea daunatorilor sa colaboreze cu proprietarul locuintei pentru a reduce posibilele atractii pentru gândaci. 
    Atractiile cum ar fi vasele pentru mâncare ale animalelor de companie, tevile de scurgere, masinile de spalat vase, cosurile de gunoi etc. , ce trebuie pastrate curate/depozitate într-un mod corespunzator. 
    Un alt pas îl reprezinta determinarea sursei sau al punctului de intrare în casa al gândacilor. Unii gândaci, cum este cel german sunt în principiu adusi în casa. 

Proprietarii locuintelor trebuie sa inspecteze cu atentie obiectele de mobilier folosite sau electrocasnicele înainte de a le aduce în casa.
Gândacii care traiesc în aer liber pot intra în casa pe sub usi sau ferestrele deschise. 
Proprietarii locuintei împreuna cu profesionistii în combaterea daunatorilor trebuie sa colaboreze pentru a etansa cât mai bine casa. 
Echipa de profesionisti poate utiliza capcane precum bordurile de gel în zone unde gândacii se pot deplasa sau ascunde. 
Cu toate acestea, un alt instrument poate fi aplicarea corespunzatoare a capcanelor sau resturilor în fisuri/crapaturi, zonele afectate si exteriorul casei. 
Timpul si planul necesar procesului de combatere depinde în functie de locuinta si de situatie.

  1. Acidul boric si gândacii
    Acidul boric a fost pentru mult timp considerat o arma împotriva infestarilor cu gândaci din locuinte. Poate fi folosita ca momeala sau reziduu pe care gândacii pot merge. 
    În momentul în care un gândac merge într-o zona tratata, praful de acid boric se lipeste pe picioarele si corpul insectei. În momentul în care gândacul se va îngriji, acesta va înghiti si praful de acid boric. 
    Pentru a fi eficient acidul boric trebuie aplicat în mod corespunzator. Este necesar ca gândacii sa intre în contact sau sa consume acidul boric. 
    Din cauza limitarilor de spatiu, dar si a abilitatilor gândacilor de a se ajunge în locuri inaccesibile de cele mai multe ori aceasta solutie nu este prea eficienta. 
    De asemenea, aplicarea gresita a acidului boric poate lasa urme de mizerie. 
    Pentru un plan de exterminare „mai curat” si mai eficient contactati expertii nostri in combaterea daunatorilor.
  2. Capcane pentru gândaci
    Gândacii sunt insecte nocturne si rareori pot fi vazuti în timpul zilei. Ca atare, o infestare poate fi dificil de identificat. 
    O modalitare de a confirma prezenta lor este utilizarea capcanelor pentru gândaci. Gândacii pot fi prinsi în interior sau în aer liber. 
    Cu toate acestea, capcanele nu fac decât sa ucida individual insectele fara a avea control asupra întregii infestari. 
    În cazul în care gasiti un gândac în casa sau în gradina contactati profesionistii în combaterea daunatorilor pentru a discuta urmatorii pasi.

 

Cat costa sa scapi de gandaci
CLICK AICI Pentru metode de combatere a gandacilor de bucatarie si TARIFE Dezinsectie gandaci de bucatarie.

Nu chema orice exterminator, apeleaza un expert!

Obtineti o estimare gratuita

Identificarea dăunătorilor

Ce dăunători bat la ușa ta?

Factori de risc casnic

Este casa ta o atractie pentru dăunători?

Soluția DDD Bucuresti

Solutia si planul de combatere al dăunătorilor este la fel de buna ca societatea care le implementeaza.