Compania DDD® Servicii Deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie Bucuresti

Combaterea Plosnitelor de pat | Dezinsectie plosnite de pat

Infestarea cu Plosnite de pat
Plosnitele de pat sau Plosnitele de saltea sunt plate si de mici dimensiuni, corpul lor permitându-le sa se ascunda cu usurinta în timpul zilei, atunci când acestea nu sunt active.
Ele se pot ascunde în locuri neobisnuite, cum ar fi – crapaturi si fisuri ale peretilor, fisuri in mobilier, în spatele plintelor si sipcilor, în spatele aparatorilor pentru prize, in rame de tablouri, in spatele tocurilor de usi si ferestre, sub linoleul dezlipit, in fisuri de podea, sub covoare sau în spatele tapetului / linoleului dezlipit, nu in ultimul rand printre cusaturile saltelelor, canapelelor, printre cearceafuri si / sau haine, ceea ce le face dificil de detectat.
Cu toate acestea, este necesar sa localizam un singur specimen, pentru a ne astepta la o infestare.
Excrementele lor lasa pete maronii spre negru pe saltele si lenjerii de pat, si deasemenea pot fi gasite pete mici de sange in cazul in care Plosnitele de saltea au fost zdrobite accidental.

Plosnitele de pat fiind niste pasageri clandestini foarte buni, sunt de obicei transportate în bagaje, permitându-le sa se raspândeasca oriunde se duc sau se stabilesc oamenii.
Infestarile cu plosnita de pat au devenit o reala problema în gospodariile casnice, in hoteluri, birouri si multe alte locuri de resedinta sau in care oamenii activeaza.
Din cauza dimensiunii lor mici si tendinta de a ascunde foarte bine, tinerea sub control a unei infestari cu Plosnite de pat este aproape imposibil de realizat.

Date concrete
Se pare ca Plosnitele de pat sunt originare din Asia, ele fiind duse in toata lumea de oamenii care faceau comert.
Plosnitele de pat au o mare distributie la nivel mondial, ca urmare a dezvoltarii calatoriilor umane, acestia transportandu-le fara sa stie în bagaje, haine, lenjerie si chiar prin transportul international de mobilier.
Intr-un raport din anul 2012 cerut de Ministerul Sanatatii din America, se mentioneaza ca acesti paraziti au reaparut in ultimii 12 ani în SUA si Canada, din Orientul Mijlociu, din mai multe tari europene, din Australia si din diverse zone din Africa, cerandu-se un proiect urgent de combatere a Plosnitelor de pat.
Probabil, nu degeaba au o vorba americanii – „Sleep tight, don’t let the bed bugs bite!” – tradusa inseamna – „Dormi strans (ghemuit), nu lasa plosnitele sa te muste!”
In ultimii ani in Rusia, plângerile cu privire la Plosnitele de pat s-au înmultit de 10 ori.

Un alt raport al Ministerului Sanatatii din Australia, mentioneaza ca din anul 2000 pana in prezent infestarile cu Plosnitele de pat au crescut cu aprox. 5.000%.
Daca banuiti ca aveti casa infestata cu Plosnite, cautati imediat ajutor de specialitate, astfel încât sa se înceapa cat mai repede elaborarea unui tratament personalizat contra daunatorilor.
Plosnitele de pat se inmultesc rapid (da click aici sa vezi cum se inmultesc plosnitele de pat), deci depistarea cat mai precoce este esentiala pentru a se preveni o infestare generalizata.
Deoarece Plosnitele de pat sunt extrem de dificil de eliminat, dezinsectia realizata in urma unei infestari, necesita controlul si expertiza unei firme autorizate, profesionista si cu experienta specifica în tratarea acestor daunatori.


Plosnitele In Huse, Materiale, Stofe
Plosnitele de pat profita de trupurile lor aplatizate si se ascund în cele mai înguste locuri, iesind la suprafata pe timp de noapte pentru a gasi o gazda si a se hrani.
Plosnitele de pat pot ramâne nedetectate si astfel vor depune oua în micile crapaturi din pereti sau mobila, în spatele ramelor de tablouri, prin dulapuri, valize, covoare, orice articol de îmbracaminte, paturi, cearceafuri, chiar si prin carti daca nu gasesc alt loc mai bun.

Cele mai populare locuri pentru Plosnite sunt covoarele, paturile, cuverturile, cearceafurile, aceste locuri invita populatii intregi de Plosnite.

Pentru a controla infestarea cu plosnite, spalati/uscati/calcati tot ce este din material, stofa, panza la cea mai mare temperatura posibila, permisa de eticheta tasaturii. Acest lucru ajuta la eliminarea oualor, nimfelor si adultilor.

Daca ati eliminat toate Plosnitele de pat din lenjerii, paturi, cuverturi, cearceafuri, protejati-le prin sigilarea acestora in saci de plastic durabili sau saci speciali in vid. Asigurati-va ca sacii sunt sigilati si nu au niciun fel de gauri.
Evitati spray-urile insecticide, deoarece acestea in primul rand sunt ineficiente si pot produce pete pe materiale, plus un miros neplacut.

Plosnitele de pat sunt extrem de dificil de controlat pe cont propriu, de catre proprietarii de case.
Luati legatura cu un profesionist in combaterea daunatorilor pentru a aborda corect o infestare cu Plosnite. Eliminarea definitiva a Plosnitelor in urma unei infestari, necesita controlul si expertiza unei firme autorizate, specializate, profesionista si cu experienta specifica în tratarea acestor daunatori.

Infestare & Tratamente – Plosnitele In Birouri
Datorita posibilitatii nelimitate de a calatori, intalnim infestari cu Plosnite de saltea peste tot – in tara si in strainatate.
Indiferent de nivelul de salubritate si gradul de curatenie sau de nivelul veniturilor, au fost semnalate infestari cu Plosnite de saltea in cele mai noi si moderne cladiri de birouri, centre de afaceri.

Plosnitele de pat pot fi gasite in birouri deoarece sunt carate / transportate in mod accidental în saci, genti sau alte obiecte personale. Ele sunt intalnite mai ales in cladirile de birouri ce ofera sali de sport si relaxare deoarece se pot ascunde printre haine.
Fiind insecte mici, nocturne, se pot ascunde în cele mai mici spatii, iar dintr-un singur loc pot ajunge in toata cladirea fara a fi despistate, depunand oua oriunde gasesc un loc prielnic. Astfel, intr-un timp scurt, de la cateva insecte se poate ajunge la o infestare generalizata.

Printre cele mai rele lucruri, este si faptul ca le puteti transporta acasa, fara sa stiti de existenta lor.
Daca depistati cea mai mica urma de infestare, daca vedeti vreo Plosnita sau vedeti pete negre cauzate de fecale, luati imediat legatura cu un profesionist in combaterea daunatorilor.
Daca aveti impresia ca biroul dumneavoastra se confrunta cu o infestare de Plosnite, contactati o firma specializata in dezinsectie pentru a organiza o inspectie generala.

Plosnitele In Saltele si Huse

Plosnitele de pat sunt de obicei gasite ascunse in dormitor, iar principalele locuri unde se pot ascunde, preferate de ele sunt saltelele si husele pentru saltele.
Saltele infestate, husele, cuverturile, mobilierul capitonat si alte materiale sau tesaturi pot avea pe ele pete maronii de fecale, care sunt excremente uscate de la plosnite.

Nimfele mature naparlesc si isi schimba pielea in timpul dezvoltarii lor, iar aceste bucati de piele pot fi uneori gasite în sau în jurul materialelor infestate.
În plus, plosnitele sunt vizibile cu ochiul liber daca sunt examinate suficient de aproape.
Verificati cu atentie toate cusaturile de la saltele, paturi, cuverturi si huse de pat pentru a detecta eventuali daunatori.

Spray-urile, insecticidele de uz casnic gasite in comert, sunt în mare parte sau chiar total ineficiente în tratarea infestarilor.
Aspirarea si spalarea la temperaturi foarte ridicate a saltelelor, huselor, cuverturilor, a mobilierului capitonat si a altor materiale sau tesaturi va poate scapa pe termen scurt de Plosnite.

Dar daca deja ati depistat insecte adulte, inseamna ca oriunde prin casa sunt cuiburi cu oua, iar faptul ca dvs. aspirati si spalati materialele infestate, nu inseamna decat ca ati eliminat o parte a problemei, dupa eclozarea oualelor veti avea parte o noua serie de Plosnite in casa.

Daca suspectati o infestare cu Plosnite de pat, sau mai rau ati vazut deja insecte adulte, luati imediat legatura cu un profesionist in combaterea daunatorilor pentru a aborda corect procesul de dezinsectie.

Eliminarea definitiva a Plosnitelor in urma unei infestari, necesita controlul si expertiza unei firme autorizate, specializate, profesionista si cu experienta specifica în tratarea acestor daunatori.

Plosnitele in Perne

Saltelele si pernele fac parte din principala sursa de locuit a plosnitelor.
Perna de dormit este de asemenea, un loc bun si preferat de plosnite pentru a depune oua, ceea ce le transforma intr-un punct de plecare pentru o eventuala infestare generalizata.

Semne posibile ale faptului ca Plosnitele au infestat pernele, sunt muscaturile in partea superioara a corpului.
Desi unele persoane nu resimt nici o reactie la muscaturile de insecte in general, iar in particular la muscaturile de Plosnite, unele ciupituri / muscaturi se pot dezvolta în umflaturi rosii / pustule in termen de cateva zile.

Aceste muscaturi de plosnite de pat, sunt cunoscute sub numele de papule sau pustule, si pot aparea pe rând, pe o durata mai indelungata.
Daca va confruntati cu diverse ciupituri, pe care nu le puteti explica, si presupuneti ca pot fi de la Plosnite, faceti o inspectie amanuntita, de aproape a pernei.

Petele mici, de culoare inchisa pot fi fecale de Plosnita, iar acest lucru indica neconditionat prezenta insectelor.
In plus prezenta unui miros dulceag similar cu mirosul migdalelor, sau mirosul de mucegai poate indica infestarea pernelor cu Plosnite.

Spalarea / uscarea / calcarea la temperaturi cat mai ridicate a pernelor si a fetelor de perna va scapa doar temporar de elementele nedorite.
Deoarece Plosnitele infesteaza frecvent multe alte spatii posibile din casa, si isi fac mai multe cuiburi unde isi depun oua, NU pot fi exterminate de catre proprietari.
Exterminarea definitiva a Plosnitelor in urma unei infestari, necesita controlul si expertiza unei firme autorizate, specializate, profesionista si cu experienta specifica în tratarea acestor daunatori.

Cat costa sa scapi de plosnita de pat?
CLICK AICI Pentru metode de combatere a plosnitelor de pat si TARIFE dezinsectie plosnite

Nu chema orice exterminator, apeleaza un expert!

Obtineti o estimare gratuita

Identificarea dăunătorilor

Ce dăunători bat la ușa ta?

Factori de risc casnic

Este casa ta o atractie pentru dăunători?

Soluția DDD Bucuresti

Solutia si planul de combatere al dăunătorilor este la fel de buna ca societatea care le implementeaza.