Compania DDD® Servicii Deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie Bucuresti

Plosnita de Pat

Plosnita de pat | Despre Plosnita de pat

Date, Identificare & Combatere

Denumire stiintifica in latina – Cimex lectularius L.

Aspect
Plosnitele de pat sunt niste insecte plate, culoare roscat-brun, forma ovala, avand pana la 4 la 5 mm lungime comparabile cu dimensiunea unei seminte de mar. Devin umflate si rosii dupa ce s-au hranit cu sânge.

Comportament, Dieta & Obiceiuri
Plosnitele de pat se hranesc numai cu sange. În conditii cu temperaturi reci, Plosnitele de pat pot sa supravietuiasca pâna la un an, fara sa se hraneasca. Ele prefera sa fie mai active si sa se hraneasca pe timp de noapte, atunci când gazda doarme.

Plosnitele de pat se gasesc în diverse locuri, cum ar fi – crapaturi si fisuri ale peretilor, printre cusaturile saltelelor, canapelelor, cearceafuri, mobilier, în spatele plintelor, aparatorilor pentru prize, de rame de tablouri, in spatele tocurilor de usi si ferestre, sub linoleul dezlipit.

Pot fi adesea gasite în hoteluri, mai ales ca pot calatori de la o camera la alta, isi pot face loc printre bagajele turistilor, sau se pot ascunde printre alte obiecte personale, cum ar fi posetele si servietele.

Reproducere
Femelele pot depune intre 1 si 5 oua pe zi, si pot depune in total de la 200 pana la 500 de oua într-o viata.  La temperaturi ambientale normale si cu o sursa de hrana adecvata, pot trai mai mult de 300 de zile.

Semne ale infestarii cu Plosnite de pat
Exista multe semne posibile ale activitatii Plosnitelor de pat. Primul lucru ar fi – vizualizarea efectiva a unei Plosnite de pat. Plosnita de pat adulta poate fi usor identificata, fiind similara la forma si dimensiune cu o samanta de mar.
Un al doilea semn ar fi mici intepaturi, semne pe piele. Pe masura ce Plosnitele de pat cresc, isi leapada pielea veche, fapt ce ne poate indica prezenta lor.

Dupa alimentare, Plosnitele de pat revin in adapostul lor pentru a se ascunde. În general ele defecheaza în aceste zone, si pot fi vazute ca niste pete negre – maronii pe suprafete poroase sau mici movile negre – maronii pe suprafete neporoase.

Muscaturile, intepaturile de asemenea, pot indica activitatea Plosnitelor de pat, dar trebuie gasite semne suplimentare pentru a fi siguri de o infestare cu acesti paraziti, deoarece alte surse pot cauza pete rosii pe piele.

Contactati Compania DDD – experti in dezinsectie, deratizare, dezinfectie – pentru o expertiza si un plan personalizat de combatere al daunatorilor
Sunati si programati o inspectie – vom discuta si analiza cu dvs. toate metodele si optiunile de exterminare.

Cat costa sa scapi de plosnita de pat?
CLICK AICI Pentru metode de combatere a plosnitelor de pat si TARIFE dezinsectie plosnite

Nu chema orice exterminator, apeleaza un expert!

Obtineti o estimare gratuita

Identificarea dăunătorilor

Ce dăunători bat la ușa ta?

Factori de risc casnic

Este casa ta o atractie pentru dăunători?

Soluția DDD Bucuresti

Solutia si planul de combatere al dăunătorilor este la fel de buna ca societatea care le implementeaza.