Compania DDD® Servicii Deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie Bucuresti

Infestarea cu purici | Cum scapam de purici

DESPRE PURICI | CUM SCAPAM DE PURICI | OTRAVA PURICI

Semnele unei infestari cu purici
Identificarea unei infestari cu purici poate fi de multe ori simpla, însa eradicarea populatiei lor se dovedeste mult mai dificila. Un prim pas este sa observati comportamentul animalului dumneavostra de companie: în cazul în care animalul prezinta zgârieturi excesive, ar trebui sa examinati blana lui.
Animalele infestate cu purici au pielea înrosita si îsi pot pierde parul.
Zonele din spate ale câinilor si capul si gâtul pisicilor sunt cel mai frecvent vizate de purici.
În cazul în care insectele pot fi vazute cum se misca vizibil între firele de par, sau în cazul în excremente de culoare rosie sau neagra sunt prezente pe pielea animalului de companie, contactati medicul veterinar pentru a discuta optiunile de tratament împotriva puricilor.
Daca nu exista insecte, dar zgarieturile persista, medicul veterinar va poate ajuta, de asemenea, sa identificati alte afectiuni ale pielii, care pot fi cauza disconfortului animalului de companie.
Puricii sunt de aproximativ 2,5 mm lungime. Corpurile lor sunt plate si fara aripi.
Cele sase picioare sunt lungi si le ajuta în sarituri pe distante mari.
Depistarea puricilor din blana animalului de companie nu dezvaluie adevarata dimensiune a infestarii. Oua, larve si pupe vor prospera, de asemenea, în casa sau curte si sunt dificil de depistat.
Larvele de purici au o culoare alb-murdar si masoara 3 – 5,2 mm în lungime.
Dupa identificarea unei infestari, curatati casa bine si tratati animalele de companie cu produse recomandate de veterinar. Lenjeriile de pat si paturile animalelor de companie trebuie sa fie spalate.

Muscaturile de purici
Cum arata muscaturile de purici la oameni? Muscaturile puricilor lasa niste puncte rosii înconjurate de urme de roseata. Ele provoaca senzatii de mâncarimi si un mare disconfort.
De cele mai multe ori puricii tintesc la picioarele oamenilor si pot infesta întregul corp al unui animal de casa. Multe specii de animale salbatice pot avea purici.
În cazul în care aceste animale se afla în jurul animalelor de casa, puricii pot migra catre ele sau chiar si catre om. Trebuie sa fiti constienti de faptul ca si alte cauze pot duce la iritarea pielii la oameni, inclusiv alti daunatori, reactii alergice la medicamente sau chiar fire de par crescute sub piele.
La unele animale saliva puricilor poate provoca reactii alergice, cum ar fi DAP (Dermatita Alergica la Purici), si scarpinatul repetat poate duce la pierderea parului si infectii secundare.
În cazurile mai severe, animalelor de companie afectate li se îngroasa pielea si le apar rani.

Tratamentul împotriva muscaturii puricilor
Înainte de a începe orice tratament împotriva puricilor pentru animalul dumneavostra de companie trebuie sa consultati un medic veterinar.
Puteti controla puricii folosind sampoane speciale împotriva puricilor.
Apa rece amelioreaza inflamatia, în timp ce apa calda sau fierbinte exacerbeaza mâncarimile.
În cazul în care aceste tratamente nu functioneaza, medicul veterinar poate solicita consultarea animalului de companie pentru a stabili urmatorii pasi.
Cremele cu steroizi si antihistaminice sunt disponibile doar pe baza de prescriptie medicala si pot ajuta la atenuarea simptomelor animalului de companie.
Daca ati fost muscat de un purice, spalati zona si apoi folositi un antiseptic peste care aplicati gheata.
Este recomandat sa rezistati tentatiei de a va scarpina. În functie de persoana, lotiunile pot fi folosite pentru a trata mancarimea, sau un farmacist poate fi consultat pentru detalii despre antihistaminice care se pot dovedi a fi eficiente.
În cazul în care rana dumneavostra prezinta secretii, contactati imediat medicul.
Tratarea muscaturilor de purici nu se adreseaza unui singur simptom de infestare. Metodele de exterminare trebuie sa se desfasoare tinând cont de tratamentul folosit pentru muscatura pentru a reusi sa asigurati eradicarea.

Puricii la oameni
Daca puricii de pisica sunt eliminati de la animalul gazda, sau în cazul în care gazda se dovedeste a fi o sursa de hrana insuficienta, puricii de pisica de multe ori vor musca oamenii pe partea inferioara a picioarelor, lasând, pete rosii, rotunde.
Astazi, cele mai multe muscaturi ale puricilor de pisica lasa mâncarimi minore si disconfort la oameni.
Dupa ce ati fost muscati de un purice, daca este posibil, sa va abtineti de la scarpinatul în zona afectata. Lotiunile si cremele anestezice pot fi folosite pentru a trata mâncarimea în functie de sensibilitatea pielii persoanei la aceste produse.
Compresele de gheata reduc umflatura cauzata de muscatura unui purice de pisica. Pentru a reduce riscul de infectie, se spala zona cu sapun antiseptic.
Antihistaminicele pot fi administrate, de asemenea, în functie de starea lor medicala. Unele persoane pot avea reactii alergice la muscatura unui purice de pisica.
Simptomele de alergie includ prurit excesiv si infectii secundare.
Persoanele care prezinta reactii alergice trebuie sa stea departe de zonele infectate si animale pana când tratamentul se dovedeste a fi eficient.
Pentru orice alte întrebari medicale, un medic ar trebui sa fie contactat.
Un specialist din domeniul medical ar trebui sa fie, de asemenea, consultat daca banuiti ca muscatura s-a infectat.

Contactati Compania DDD – experti in dezinsectie, deratizare, dezinfectie – pentru o expertiza si un plan personalizat de combatere al daunatorilor
Sunati si programati o inspectie – vom discuta si analiza cu dvs. toate metodele si optiunile de exterminare.

CLICK AICI Pentru metode de combatere a puricilor si TARIFE Dezinsectie purici.

Nu chema orice exterminator, apeleaza un expert!

Obtineti o estimare gratuita

Identificarea dăunătorilor

Ce dăunători bat la ușa ta?

Factori de risc casnic

Este casa ta o atractie pentru dăunători?

Soluția DDD Bucuresti

Solutia si planul de combatere al dăunătorilor este la fel de buna ca societatea care le implementeaza.