Sobolani


Sobolani

Deratizare sobolani | combatere sobolani | otrava sobolani

Sobolanul este o specie de rozatoare, omnivora, apartinând genului Rattus.
Identificare: Corpul sobolanului impreuna cu capul masoara intre 20 si 28 cm, iar coada este de aproximativ 18 - 24 cm. Coloritul pe partea ventrala este gri-alb, iar pe partea dorsala este maro-cenusiu, coada nu este acoperita de blana insa prezinta solzi si urechile sunt mici si rotunde. La nastere, puii sunt orbi si fara blana. Sobolanii ajung la maturitate sexuala la varsta de 3 luni si pot trai pana la 4 ani. Femela sobolan poate avea pana la 7 nasteri pe an si naste aproximativ 8-10 pui.
Sobolanii se tem instinctiv de lucrurile noi care apar in mediul lor, inclusiv de masurile de combatere cum ar fi capcane si momeli, astfel ca ei isi fac cuiburi în poduri, vizuini, sub beton, în golurile de perete si în alte locuri greu de accesat. Sobolanii sunt purtatori ai unor boli grave. De asemenea, ei pot introduce in locuine alti paraziti purtatori de boli, cum ar fi puricii si capusele.

Contactati Compania DDD - experti in dezinsectie, deratizare, dezinfectie - pentru o expertiza si un plan personalizat de combatere al daunatorilor
Sunati si programati o inspectie - vom discuta si analiza cu dvs. toate metodele si optiunile de exterminare.

CLICK AICI Pentru metode de combatere a sobolanilor si TARIFE Deratizare sobolani.

Nu chema orice exterminator, apeleaza un expert DDD!
Obtineti o estimare gratuita - 021.9662


DERATIZARE      DEZINSECTIE      DEZINFECTIE