Compania DDD® Servicii Deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie Bucuresti

Combaterea tantarilor | Dezinsectie tantari

Combaterea Tantarilor | Dezinsectie Tantari | Ciclul de viata al Tantarilor | Tarife Dezinsectie Tantari | Metode combatere tantari | Combatera malariei | Cum scap de tantari

Denimire stiintifica Tantari: Aedas aegypti

Tantarul este o insecta adaptata la mediul urban.

Tantarii traiesc in apropierea apelor, in general cele statatoare. Se pot inmulti si iarna, daca temperatura apei depaseste 10 °C. Larvele de tantari se dezvolta in ape statatoare(lacuri, balti). Tantarii pot transmite boli infectioase grave, precum malaria.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in fiecare an mor aproximativ 1 milion de oameni din cauza tantarilor. Estimarile indica faptul ca între 300 si 500 de milioane de cazuri de malarie apar anual. 

Ciclul de viata al tantarului

 Durata ciclului de viata a tantarului variaza între specii si este dependenta de conditiile de mediu, cum ar fi temperatura si umiditatea. Cu toate acestea, ciclul de viata al tuturor tantarilor este format din ou, larva, pupa si stadiile adulte.
Tantarii de sex masculin se hranesc cu nectar din plante, in timp ce femelele tantar extrag sângele gazdelor, cu scopul de a dezvolta si hrani ouale. Cei mai multi tantari isi depun ouale direct in apa. Altii îsi depun ouale lânga mediile de apa, dar nu în ele.
Ouale vor ecloza în larve in termen de 24 – 48 de ore. Larvele cresc repede pana masoara aproximativ 5 mm în lungime. Cele mai multe larve respira prin tuburi de aer. 
Larvele de tantari mai mari pot fi vazute plutind chiar deasupra suprafetei de apa infestata. În termen de 7- 10 zile, larvele intra in faza de pupa.
Pupele tantarilor sunt de asemenea vizibile pe suprafata amplasamentului de reproducere. 
Dupa ce un tantar este pe deplin dezvoltat, acesta va aparea ca un adult. În acest moment, noul tantar adult sta pe apa si isi usuca aripile pentru a se pregati de zbor. 
Tantarii adulti de sex feminin vor cauta apoi un animal din care sa se hraneasca. Femelele tantar, daca este nevoie, sunt capabile sa zboare mile intregi si pot depune peste 100 oua intr-un singur moment.
De obicei, larvele si pupele de tantari nu pot supravietui fara apa. Daca sursa de apa se evapora înainte ca larvele si pupele sa se transforme in tantari adulti, acesti tantari tineri de multe ori vor muri.
Larvele tantarilor traiesc în apa pâna ce pupa se dezvolta in tantari adulti. Larvele de cele mai multe ori folosesc tuburi de sifon pentru a respira, dar cu toate acestea, unele larve se agata de plante pentru a accesa provizii din aer. Larvele tantarilor consuma microorganisme si materii organice în apa. Larvele de tantari pot fi mari, de aproximativ 5 mm si pot fi vizibile în apa. Larvele mai mari de tantari sunt situate mai aproape de suprafata apei. Larvele tantarilor sunt extrem de sensibile si pentru protectia lor, în cazul în care simt perturbate, se vor scufunda.
Combaterea tantarilor implica eliminarea infestarilor existente si prevenirea reinfestarii prin eradicarea populatiilor larvare. În scopul de a controla larvele tantarilor, inspectiile periodice ale posibilelor specii de reproducere trebuie sa fie efectuate.
Pentru ca larvele tantarilor nu pot supravietui departe de apa, zonele afectate de infestare ar trebui sa fie examinate pentru sursele de apa. 
Apa care a stagnat timp de trei zile este un habitat principal pentru tantari. Unele specii necesita cantitati minime de apa pentru a prospera, chiar si surse de apa, cum ar fi baltile in care se scalda pasarile sunt spatii potentiale de reproducere pentru tantari. Tratamentele chimice sau bacteriene pot fi necesare în zonele în care larvele de tantari sunt gasite.

Metode de combatere a tantarilor

Este recomandat ca actiunea de dezinsectie profesionala impotriva tantarilor sa se desfasoare in 2 etape. In prima etapa, se vor extermina toate insectele vii. A doua etapa este necesar sa aibe loc la un interval de 18-21 zile de la data primei interventii, astfel incat sa se extermine si puii proveniti din ouale ( larvele) de tantari depuse pana in momentul primei interventii.

Interventiile contra tantarilor se vor executa cu nebulizatorul, cu atomizorul sau cu aparat tip „fogger”, in functie de tipul locatiei si de gradul de infestare. Substantele cotra tantarilor folosite fac parte din grupele III si IV de toxicitate si nu sunt daunatoare vietatilor cu sange cald (omului si animalelor de companie) dupa uscare.

 

Substantele contra tantarilor (Otrava tantari) utilizate de Compania DDD sunt profesionale si NU pot fi comercializate catre persoane neautorizate!

Nu chema orice exterminator, apeleaza un expert!

Obtineti o estimare gratuita

Identificarea dăunătorilor

Ce dăunători bat la ușa ta?

Factori de risc casnic

Este casa ta o atractie pentru dăunători?

Soluția DDD Bucuresti

Solutia si planul de combatere al dăunătorilor este la fel de buna ca societatea care le implementeaza.