Compania DDD® Servicii Deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie Bucuresti

Epidemii provocate de insecte in istoria omenirii

De-a lungul istoriei, gandacii, insectele si oamenii au fost in contradictie.
Cateodata traim in mod simbiotic, in timp ce in alte dati cadem prada unor boli raspandite de gandaci.
Insectele au avut un impact atat de dramatic asupra omenirii, incat au schimbat cu adevarat cursul istoriei.

In aceasta cronologie, va vom arata impactul pe care l-au avut epidemiile provenite de la insecte asupra rasei umane.

1347 – Puricii provoaca ciuma bubonica
Puricii de pe rozatoare transmit ciuma bubonica oamenilor, care omoara 60% din populatia Europei. In cele din urma, acest lucru schimba economia Europei complet, din moment ce salariile vor creste datorita cererii alimentate de forta de munca, iar muncitorii pentru prima data isi dau seama de importanta lor si cresc pretentiile.

1800 – Industria frantuzeasca de vin distrusa de Phylloxera
Phylloxera inrudita cu afida, distruge industria de vin a Frantei. In cele din urma, studiile arata ca hibridizarea si altoirea aschiilor in sistemul radacinii ajuta la intarirea plantelor.

1812 – Tifosul a ajutat la distrugerea armatei lui Napoleon
Febra tifoida, raspandita prin paduchi, infrange armata lui Napoleon in Rusia. Dupa doar o luna in Campania din Rusia, Napoleon pierde 80.000 de soldati din cauza tifosului si a dizenteriei, care in cele din urma contribuie la retragerea lui Napoleon.

1874 – Anul lacustelor
Stoluri de lacuste de 2900 km lungime si 180 km latime, distrug complet industria fermelor din centrul si vestul Americii, ducand la o criza alimentara.

1902 – Se descopera ca Malaria provine de la tantari
Sir Ronald Ross descopera ca femelele de tantari infectate sunt responsabile pentru aducerea malariei in randul oamenilor, o boala care si acum omoara milioane de oameni in fiecare an. Malaria este o boala endemica in Africa, America centrala  si in cateva zone din Asia de sud si in partea de nord a Americii de Sud, iar cateva cazuri mai sunt semnalate in zilele noastre.

1915 – Boala gargaritei schimba agricultura
Boala cauzata de gargarite apare in Alabama, venita din Mexic. Gargarita ramane cel mai distructiv daunator de bumbac din America de Nord, cauzand pierderi de pana la miliarde de dolari.

1918 – Febra tifoida omoara milioane de oameni
Intre anii 1918 – 1922 febra tifoida cauzeaza cel putin 3 milioane de morti. In Rusia, dupa Primul Razboi Mondial si in timpul razboiului civil intre armata Alba si armata Rosie, febra tifoida omoara 3 milioane de oameni, in principal civili.

1928 – Paduchii cauzeaza tifos mortal
Tifosul, cunoscut ca si o boala a razboiului, s-a descoperit a fi purtat si transmis omului de catre paduchi. Charles Nicolle primeste in anul 1928 Premiul Nobel in medicina pentru identificarea paduchilor ca si cauza principala a transmiterii epidemiei de tifos.

1939 – DDT-ul este inventat
DDT-ul – este un insecticid ce a fost folosit pana in anii ’60, a fost inventat in 1939. DDT este cunoscut pentru reducerea populatiei de Plosnite si a fost extrem de folosit de catre guvern pentru a combate o serie de daunatori.

1942 – Ciuma bubonica din al doilea razboi mondial
S-a estimat ca mai mult de un million de oameni au murit in al doilea razboi mondial, din cauza bolilor cum ar fi tifos, malarie, febra Dengue, raie, febra mustei de nisip si filiariasis.

1969 – folosirea DDT-ului este redusa
Guvernul federal opreste treptat folosirea DDT-ului mai putin cand „era esential” intr-o perioada de 2 ani. Cererea mondiala in legatura DDT-ul este in crestere, astfel incat tarile subdezvoltate infunta probleme disperate de hranire a populatiei versus probleme de sanatate.

1970 – Boala Lyme este descoperita
Boala Lyme, imprastiata de Capusele cerb, este descoperita intr-un oras din Connecticut. Copii incep sa aiba dureri misterioase cat si eruptii care in final conduc la un parazit purtat de catre Capusele cerb din padurea din Connecticut.

1999 – Virusul West Nile – Amentintarea din zilele noastre
Virusul West Nile apare pentru prima oara in 1999 si de atunci mai mult de 30.000 de oameni doar din SUA
au fost descoperiti ca fiind infestati cu acest virus.

Nu chema orice exterminator, apeleaza un expert!

Obtineti o estimare gratuita

Identificarea dăunătorilor

Ce dăunători bat la ușa ta?

Factori de risc casnic

Este casa ta o atractie pentru dăunători?

Soluția DDD Bucuresti

Solutia si planul de combatere al dăunătorilor este la fel de buna ca societatea care le implementeaza.

Identificarea dăunătorilor

Ce dăunători bat la ușa ta?

Factori de risc casnic

Este casa ta o atractie pentru dăunători?

Soluția DDD Bucuresti

Solutia si planul de combatere al dăunătorilor este la fel de buna ca societatea care le implementeaza.