Compania DDD® Servicii Deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie Bucuresti

Insectele si medicamentele

Folosirea insectelor in domeniul medical dateaza inca din secolele trecute si este practicata si in ziua de azi.
Multe din mancarurile, imbracamintea si produsele noastre de ingrijire sunt facute prin folosirea plantelor si a animalelor din jurul nostru.
Ce e si mai surprinzator, unele din medicamentele noastre contin de asemenea elemente care provin din flora si fauna pamantului.

Nu e nici un secret faptul ca padurile tropicale reprezinta o comoara bogat biodiversificata de produse care asteapta sa fie descoperite.
25% din farmaceuticele din vest contin ingrediente gasite in padurile tropicale ale lumii, o zona in care doar 1% din speciile de plante au fost studiate pana acum.

Medicii au folosit puterea tamaduitoare a plantelor si animalelor secole intregi.
Artropodele sunt fara doar si poate cele mai mari increngaturi din regnul animalelor – cu mai mult de 900.000 de specii de insecte – reiese ca si-au dezvoltat proprietati chimice pe care le putem folosi in avantajul nostru.

Insectele au proprietati imunologice, analgezice, antibacteriene, diuretice, antestezice si antireumatice care pot ajuta la vindecarea omului.

Entomoterapia (folosirea insectelor in domeniul medicinei) este un domeniu in curs de dezvoltare.
Oamenii de stiinta descopera insecte ale caror corpuri au proprietati imunologice, analgezice, antibacteriene, diuretice, antestezice si antireumatice.
Descoperim noi moduri de a folosi gandacii in domeniul medicinei, care ne ajuta sa contribuim la imbunatatirea vietilor oamenilor.

Un exemplu de insecta de acest gen este gandacul de frasin care poate fi folosit in tratarea negilor si a infectiilor de piele asemanatoare negilor numita molluscum contagiosum.

Cererea de mancare sanatoasa este un fenomen in crestere.
Clasandu-se printre mancarurile sanatoase de top, gasim polenul de albine , care reprezinta o amestecatura de polen provenit de la flori si miere folosit ca mancare.
Cu amestecul sau unic de vitamine, enzime, minerale si aminoacizi, polenul de albina poate oferi sistemului imunitar un sprijin puternic.

Insectele din ordinul Hymenoptera, albinele si furnicile din regnul animal, contin specii cunoscute pentru intepaturile veninoase.
Compusi variati gasiti in aceste veninuri, contin proprietati antiinflamatorii, care pot ajuta la tratarea artrozei.

Pe deasupra , „jeleul regal” gasit in stupurile cu miere provenite de la albine, cat si propolisul, o substanta folosita de albine in stupuri ca si etansator, s-au dovedit a fi unele din cele mai eficiente substante antimicrobiene si antibacteriene.

Mustele larve sunt faimoase pentru ajutorul oferit in timpul razboiului prin secretiile de allantoin, o secretie chimica care are efecte vindecatoare.
In timpul celui de-al doilea razboi mondial, doctorii militari au descoperit ca ranile infectate cu acesti viermi s-au vindecat mult mai repede decat cele neinfectate.
Aceasta observatie a dus la folosirea allinatonului in tratarea ostemoyelitisului, o boala infectioasa si inflamatoare.

Medicina moderna inca incearca sa prinda din urma medicii si vracii din diverse triburi si din alte culturi, care au folosit si folosesc insectele ca medicamente de generatii intregi.
Cercetarile si incercarile din laboratoare sunt in faze incipiente, dar medicii inca spera la descoperirea unor compusi care sa imbunatateasca vietiile oamenilor.

Nu chema orice exterminator, apeleaza un expert!

Obtineti o estimare gratuita

Identificarea dăunătorilor

Ce dăunători bat la ușa ta?

Factori de risc casnic

Este casa ta o atractie pentru dăunători?

Soluția DDD Bucuresti

Solutia si planul de combatere al dăunătorilor este la fel de buna ca societatea care le implementeaza.

Identificarea dăunătorilor

Ce dăunători bat la ușa ta?

Factori de risc casnic

Este casa ta o atractie pentru dăunători?

Soluția DDD Bucuresti

Solutia si planul de combatere al dăunătorilor este la fel de buna ca societatea care le implementeaza.