Compania DDD® Servicii Deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie Bucuresti

Vremea mai calda inseamna mai multe insecte

Oameni pot discuta cauzele schimbarii oricarui tip de climat, dar insectele se adapteaza mereu schimbarilor climatului.
Oameni pot deschide aerul conditionat pentru a scapa de caldura soarelui, dar aceasta nu ne pazeste de efectele pe care le au schimbarile climatului asupra mancarii si sanatatii noastre, in special schimbarile cauzate de alte organisme din ecosistemul nostru.

Pe parcursul duratei vietii unui om, insectele au multe generatii, ceea ce inseamna ca au o sansa mai mare de adaptare la schimbarea climatului.

Vietile multor animale se invart in jurul temperaturii.
Temperaturile mai calde permit unor anumiti daunatori sa-si extinda habitaturile in ceea ce odata au fost climate neospitaliere si reci.
In timpul lunilor de iarna, multe specii isi petrec timpul sub pamant asteptand sa vina vara.
Cand iarna e blanda si vara vine mai devreme, la fel vin si gandacii.
O iarna calduroasa permite gandacilor sensibili la inghet sa ramana sanatosi, iar temperaturile mai calde sa atinga apogeul reproductor si astfel cresterea sanselor de dezvoltare ale gandacilor.

La fel ca si fluturii, insectele isi adapteaza temperaturile interne ale corpului pentru a atinge o anumita temperatura inainte de a zbura.
Odata cu diminetile mai calduroase, insectele pot incepe sa se hraneasca mai devreme si de mai multe ori pe zi.
Fermierii prinsi nepregatiti de aparitia timpurie a insectelor, de numarul si speciile noi de insecte, pot sa isi vada recoltele distruse.
Din pacate, temperaturile mai calde sunt avantajoase si pentru invadatori, insectele distructive care traiesc in climate mai calde; de exemplu vremea calda este preferata de „Viermele gandac”si de „Sfredelitorul european al porumbului.”

Deoarece un ecosistem este conectat la o retea complexa a vietii, cand un animal isi schimba comportamentul acesta poate avea un impact puternic asupra intregii comunitati.
Daca insectele apar mai devreme decat in mod normal, pasarile migratoare, care zboara in zona, pot avea parte cateva saptamani mai tarziu de masa de care au nevoie.
Sursa de mancare, care de obicei le este la indemana, poate fi imprastiata, iar pasarile care au ajutat de atat timp la limitarea cresterii populatiei de daunatori nu au cum sa-si faca treaba.

Climatele mai calduroase si teritoriile infestate extinse nu ne afecteaza doar sursele de hrana, ci pot cauza o crestere in raspandirea boliilor cauzate de insecte.
O iarna rece este cel mai bun mod de a combate populatiile de insecte, avand in vedere ca o iarna friguroasa va omori multe insecte rapid si eficient.
Cand nu avem parte de o iarna friguroasa, artropodele – ca si tantarii, capusele si mustele – se inmultesc substantial.
Din moment ce aceste insecte sunt capabile sa transmita boli oamenilor, cu cat exista mai multe insecte „daunatoare” cu atat apar mai multe boli.
Tantarii sunt recunoscuti ca fiind purtatori ai malariei, ai virusului West Nile si ai altor boli si se raspandesc masiv, in locurile in care temperaturile sunt mai ospitaliere.

Nu chema orice exterminator, apeleaza un expert!

Obtineti o estimare gratuita

Identificarea dăunătorilor

Ce dăunători bat la ușa ta?

Factori de risc casnic

Este casa ta o atractie pentru dăunători?

Soluția DDD Bucuresti

Solutia si planul de combatere al dăunătorilor este la fel de buna ca societatea care le implementeaza.

Identificarea dăunătorilor

Ce dăunători bat la ușa ta?

Factori de risc casnic

Este casa ta o atractie pentru dăunători?

Soluția DDD Bucuresti

Solutia si planul de combatere al dăunătorilor este la fel de buna ca societatea care le implementeaza.